reklama 11A

Odešel Jiří Kuška. Rozhodčí a první prezident České jezdecké federace

ikonka

Ve věku nedožitých dvaaosmdesáti let zemřel po dlouhé nemoci v sobotu 8. ledna pan Jiří Kuška. Někdejší předseda TJ Sokol Kladno byl mezinárodním rozhodčím FEI a téměř celá devadesátá léta zastával funkci prezidenta České jezdecké federace.
10.01.2022 20:26  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Po dlouhé nemoci zemřel v sobotu 8. ledna pan Jiří Kuška. Jeho jméno je spojeno hlavně s kladenským jezdeckým sportem. Od začátku šedesátých let byl předsedou Tělovýchovné jednoty v Kladně a zastával také různé oblastní funkce. Od roku 1990 stál v čele svazu zastřešujícího jezdecký sport ještě v rámci Československa. Později se stal prvním prezidentem České jezdecké federace, kterou vedl až do roku 1998. Byl také aktivním mezinárodním rozhodčím FEI v parkurovém skákání a spřežení. 
 
Poslední rozloučení s Jiřím Kuškou proběhne v pátek 14. ledna ve 14 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie na náměstí Starosty Pavla v Kladně. Čest jeho památce!
 
Foto: Michal Motygin, poskytla Jana Nosková, Středočeská oblast ČJF



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE