reklama 11C

Nesvačilové při sobotním maratonu v Nebanicích na špičku nestačili

ikonka

Po maratonu při mezinárodních vozatajských závodech v Nebanicích zůstává ve čtyřspřeží nejlepším Čechem Jiří Nesvačil junior, aktuálně je osmý. V sobotní zkoušce ho však předstihl jeho bratr Radek, který je o příčku za ním.
03.08.2019 23:22  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Zatímco Jiří Nesvačil junior je ve čtyřspřeží před závěrečným parkurem CAI Nebanice osmý, jeho bratr Radek vybojoval v sobotu dílčí osmou příčku v maratonu, zatímco Jiří byl v této zkoušce devátý. Devátý je pro změnu Radek po dvou závodních dnech. Jiří Nesvačil senior je jedenáctý a jedenáctý byl i při terénní jízdě. Vedení se ujal Belgičan Glenn Geerts, druhý je Jérome Voutaz ze Švýcarska a třetí Georg von Stein z Německa. Lídr po drezuře a obhájce loňského vítězství Benjamin Aillaud z Francie pokračování vzdal kvůli závadě na výstroji. 
 
Ve dvojspřeží se na pozici lídra nic nezměnilo, přestože Lars Schwitte z Německa obsadil v sobotu dílčí šesté místo. Jeho krajan Sebastian Warneck se na něj dotáhl na rozdíl méně jak pěti bodů. Z Čechů si nejlépe vede Josef Drábek, jenž zajel desátý nejlepší maraton a posunul se na průběžné třinácté místo s reálnou šancí se posunout v neděli do první desítky.
 
V jednospřeží českého zástupce mezi TOP10 máme od samého začátku. Libor Kurka byl v drezuře sedmý, v maratonu osmý a po maratonu je šestý. Na vedoucí Jessicu Wächter ztrácí něco málo přes deset bodů.
 
Kompletní výsledky najdete na adrese www.sprezeni-cjf.cz
 
Ilustrační foto Olga Procházková (archiv Jezdci.cz)




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE