reklama 11C

Nesvačil: Koně mi chodili skvěle. Exell je jasným lídrem MS čtyřspřeží

ikonka

Neskrytá radost z výkonu koní, ale i lehké zklamání z bodového hodnocení. Takové jsou první dojmy Jiřího Nesvačila juniora z drezurní zkoušky při mistrovství světa čtyřspřeží v italském Pratoni del Vivaro. Vedení se ujal s přehledem Boyd Exell.
23.09.2022 18:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Jiří Nesvačil dokončil drezurní úlohu při mistrovství světa čtyřspřeží v italském Pratoni del Vivaro s hodnocením 65,292 %, což znamená 55,64 trestných bodů a průběžné 16. místo. 
 
„Koně chodili moc dobře. Ve čtvrtek jsme doladili poslední detaily, které se nám nelíbily a dnes to bylo na jedničku. Drezura se nám povedla,“ konstatoval Jiří Nesvačil v úvodu rozhovoru pro EquiRadio.
 
Zároveň však přiznal, že s hodnocením rozhodčích nebyl ve všech případech spokojen. „Každý rozhodčí na to má svůj pohled. Co se týče mého výkonu, tak jsem moc spokojený, protože ty chybičky byly drobnějšího rázu. Věcí, které se povedly, bylo mnohem víc. Ta čtyřka působila kompaktně, prohýbala se, zvládla sestavování, koně se nezvedali, hlavy měli všichni stejně, přechody tam byly, a i prodloužené a pracovní klusy byly myslím dobré,“ pokračoval v hodnocení svého výkonu. 
 

Psali jsme: Startuje MS čtyřspřeží: Koně mají nejlepší formu, těší se Nesvačil

 
„Bodové hodnocení je takové, jaké je. Já jsem si představoval těch 52 až 53 bodů. Nakonec to bylo 55, ale s tím se nedá nic dělat a jdeme dál. Když jsem hovořil s mým kolegou a trenérem Bramem Chardonem, tak také říkal, že těch 51 bodů by odpovídalo. Pro mě je hlavní, že jsem s koňmi moc spokojen. Je to mistrovství světa a je potřeba si to užít. Překážky máme nachozené, varianty ujasněné a jdeme do toho naplno,“ konstatoval ve vysílání EquiRadia dobře motivovaní Jiří Nesvačil junior.
 
Jednoznačným lídrem průběžného pořadí je Australan Boyd Exell, kterého všichni rozhodčí dali na první příčku a udělili mu 78,750 %, tedy 34,13 trestných bodů. Druhá je Němka Mareike Harm s 38,85 body a třetí Chester Weber, jenž obdržel 41,52 bodů. 
 
Pod padesát bodů mají ještě čtvrtá Anna Sandmann z Německa, pátý Nizozemec Ijsbrand Chardon, šestý Zoltán Lázár z Maďarska, sedmý již zmíněný nizozemský reprezentant Bram Chardon, dále pak Francouz Benjamin Aillaud, Němci Michael Brauchle a Georg von Stein, a ještě jedenáctý Švéd Fredrik Persson. 
 
Foto: FEI / Christophe Tanière, Šárka Veinhauerová a Kateřina Nesvačilová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE