reklama 11A

Na Jana Topse udělala O2 arena hluboký dojem

ikonka

Zakladatel prestižní parkurové série Global Champions Jan Tops den před startem galashow světového parkuru Prague PlayOffs představil novinářům trofeje, které čekají na vítěze týmového Super Cupu i Super Grand Prix jednotlivců.
13.12.2018 06:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B


Neskrýval přitom nadšení z toho, jak je O2 arena připravena na tuto největší parkurovou událost roku. „Když jsem poprvé viděl tuto arénu, tak to na mě nechalo hluboký dojem. Je to úžasné místo. Jsme v Praze v té správné roční době a pro náš sport je to něco jedinečného. Všichni z organizačního týmu odvedli vynikající práci, aby se hala za pouhé dva dny přestavěla na parkurové kolbiště,“ pochvaloval si Jan Tops při tiskové konferenci. 

„Máme tu nejlepších šestnáct týmů, které se celý rok snažily kvalifikovat na tyto závody v Praze. Všichni se těší, jak jezdci, koně, tak i majitelé. Jde nejen o prestiž, ale také o atraktivní finanční dotaci. V sobotu večer nás čeká Super Grand Prix, do níž se kvalifikovali vítězové všech dosavadních závodů. Uvidíme ty nejlepší koně a půjde opravdu o velmi prestižní záležitost,“ konstatuje. 

Koncept PlayOffs je zcela nový a dle Jana Topse přináší do tohoto sportu atraktivní podívanou. „Náš tradiční sport je úžasný, tradice bychom neměli opouštět, ale měli bychom ho inovovat. Stejně jako tomu je ve všech sportech, které se snaží dostat na vyšší úroveň,“ přibližuje důvod, proč vznikl vedle řady venkovních mítinků Global Champions unikátní formát PlayOffs. 

Do startu zahajovací soutěže zbývají již jen hodiny a organizátoři již mají většinu důležitých příprav za sebou. „Vše probíhá dle plánu, v tuto chvíli máme většinu koní ustájených a absolvovali již i tréninky na opracovišti i na závodním kolbišti. Ještě před tím v aréně proběhly zkoušky umělecké části programu. Dá se říci, že z 90 % jsme připraveni a již jen pracujeme na posledních dodělávkách jako je např. branding. Věřím, že by nás již nic nemělo zaskočit,“ popisuje předseda organizačního výboru Czech Equestrian Teamu Jan Andrlík. 

V blízkosti O2 areny jsou již zaparkovány i desítky luxusních kamionů, které do Prahy dopravili koně a jejich ekipy. „Jsou to v podstatě takové hotely na kolech, které poskytují komfort koním i lidem kolem nich. Jejich příjezdy do dějiště závodů probíhaly koordinovaně. Nejprve jsme je směřovali na záchytné parkoviště, odkud podle přesného časového harmonogramu najížděly ke stájím, kde probíhala vykládka koní. Poté se přesouvaly na svá vyhrazená parkovací místa poblíž arény,“ vysvětluje Jan Andrlík logistiku příjezdů koňských atletů.

Nyní již vše směřuje k prvním čtvrtečním startům. Úvodní soutěž začíná v 17.00 hodin. V té ještě nepůjde o nic zásadního. Důležité klání o postup do pátečního semifinále Super Cupu začíná ve 21.00 hodin a předcházet mu bude i zajímavý doprovodný show program. „Už se těšíme až zazvoní zvon a do kolbiště vjede první kůň. Sice to bude jen začátek další důležité etapy mítinku, ale v danou chvíli budeme mít to nejtěžší za sebou. Pořádně si oddychneme samozřejmě až v neděli večer. Pevně však věříme, že vše půjde stejně hladce, jako doposud,“ doufá Jan Andrlík. 

Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Stále jsou volná místa na všechny čtyři dny, a to od 490 Kč. Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Zájemci, kteří si chtějí tuto událost užít z unikátního místa u privátního stolu včetně gastronomických služeb v luxusních prostorách Klubového patra, mají možnost si zakoupit na vybrané dny VIP stůl pro 2 nebo 4 osoby, a to již od 12.990 Kč (bez DPH). Podrobnosti jsou na stránce www.pragueplayoffs.com/vip.
 
Více o sérii Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com.

Foto: Pavel Lebeda, Vlastimil Vacek / Prague PlayOffs 2018
 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE