reklama 11C

Motygin je prvním i posledním vítězem ČSP 2019. Známe jména finalistů

ikonka

V sobotu 21. září se na martinickém kolbišti uskutečnila poslední Velká cena v rámci Českého skokového poháru 2019, a tak trochu symbolicky ji vyhrála vítězná dvojice z letošního prvního kola v Hořovicích, Sergej Motygin s jedenáctiletým Dylanem.
21.09.2019 19:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Poslední kvalifikační kolo 18. ročníku Českého skokového poháru proběhlo v Martinicích. Základní kolo Velké ceny Martinice Group kolo dokázali bez jediného trestného bodu dokončit pouze dva jezdci, Aleš Opatrný s koněm Sangris Boy a Sergej Motygin s Dylanem, přičemž do finále postupovala elitní desítka. Favorit celého mítinku Jan Štětina nastoupil do zkráceného parkuru s Benitem S, a to i s obvázanou rukou po pádu v základním kole z Cabareta S. Po chybě na překážce však další pokračování vzdal a patřilo mu tak celkové desáté místo. Svou pozici ve finálové čtyřce potvrdila šestým místem v poslední Velké ceně Lucie Strnadlová v sedle Fall River Blue VDL
 
Velkou šanci na vítězství měl v poslední Velké ceně Aleš Opatrný, který vstupoval do finále se Sangris Boyem bez bodového zatížení, bohužel následně dvakrát chyboval a musel se tak spokojit s devátou příčkou. Nejrychlejší dvojicí finále byl Marek Klus a Carebis, nesli si však čtyři trestné body z úvodu soutěže, což je zařadilo na výsledné čtvrté místo.
 
Obě kola bez chyb na překážkách, pouze s jedním trestným bodem za překročení času ze základního parkuru, zajeli bronzový Jan Chýle v sedle Lary a stříbrný Aleš Opatrný se svým druhým koněm ve finále Samsonitem. Celkovou nulu na bodovém kontě ovšem dokázala udržet jediná dvojice a byl to tak trochu symbolicky vítěz úplně první letošní Velké ceny Hořovic, Sergej Motygin v sedle jedenáctiletého valacha Dylana.
 
Složení finálové čtyřky se po posledním kole Českého skokového poháru 2019 nezměnilo a v neděli se velkého finále se střídáním koní zúčastní Jan Štětina, Rudolf Doležal, Jan Chýle a Lucie Strnadlová. Kompletní výsledky, účastníky finálových soutěží rámcových seriálů pod hlavičkou Asociace ČSP a další podrobnosti najdete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz, kde je možné tradičně sledovat také on-line přenos. 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE