reklama 11C

Mistrovství vozatajů s malými rozdíly. V klidu byl jen Nesvačil senior

ikonka

O mistrech České republiky ve spřežení, které vyvrcholilo v neděli 31. července v Tlumačově, rozhodovaly velmi drobné bodové rozdíly. Solidní náskok měl jen ve čtyřspřeží Jiří Nesvačil senior, a ten ho ještě při vozatajském parkuru navýšil.
31.07.2022 23:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Vítězkou šampionátu v kategorii dvojspřeží pony se v Tlumačově stala Monika Pospíšilová, která k dílčímu prvenství z maratonu přidala další na parkuru. V součtu obdržela 152,39 bodů a předstihla tak Aleše Fialu, jenž v poslední zkoušce přidal 9,41 bodů. Celkem jich měl 153,76 a musel se tedy spokojit se stříbrem. Třetí příčka pak patřila Šárce Komínkové se 161,77 body.
 
Několik velmi pěkných parkurů bylo k vidění v soutěži jednospřeží. Spokojen mohl být i Daniel Bejr, byť mu muselo po jedné chybě velmi zatrnout. Se 124,91 body se totiž přiblížil k Markétě Sedlinské na rozdíl pouhých několika desetin. Tito dva vozatajové si tak po roce opět prostřídali pořadí při mistrovské soutěži. Vloni totiž vyhrála Sedlinská, o dva roky zpět pro změnu Bejr. Na stupně vítězů je letos doprovodil třetí Jiří Ziegler. 
 

Psali jsme: Deštivý maraton míchal v Tlumačově pořadím mistrovství ČR spřežení

 
Také ve dvojspřeží bylo velmi napínavé sledovat, kdo nakonec získá zlatou medaili České jezdecké federace. Rozhodl jeden jediný bod ve prospěch Josefa Drábka. Jeho skóre bylo 137,01, zatímco Druhý Alexandr Soukup zapisoval 138,01. Bronz nakonec bral Václav Coufalík se 144,18 body. Smutnět museli reprezentanti Národního hřebčína Kladruby Petr Novák a Michaela Chylíková. Ti totiž ztráceli na Coufalíka zhruba jeden bod, oba dojeli v neděli jen se třemi body za jeden shozený míček, přičemž Chylíková tuto část dokonce vyhrála. 
 
Ve čtyřspřeží bylo poměrně jasno, neboť v mistrovské soutěži zůstali jen dva účastníci. Dělily je již po drezuře poměrně velké rozdíly. Zajímavé alespoň bylo sledovat samostatné hodnocení parkuru, do něhož nastoupil i v sobotu vyloučený Radek Nesvačil. Ve čtvrté překážce maratonu měl totiž karambol, při kterém se zranil jeden z přísedících a nemohl tak v soutěži pokračovat. V parkuru zapisoval 10,57 bodů, a to o 37 setin stačilo jen na dílčí druhé místo. To první bral jeho otec Jiří a nejlepší byl i v konečných součtech mistrovství, když inkasoval 190,57 bodů. Do své bohaté sbírky tak přidal další titul mistra republiky. Vicemistr Petr Vlašic měl skóre 245,97. 
 
Foto: Gabriela Pilařová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE