reklama 11C

MČR pony v plném proudu. Prvním zlatým medailistou je Albert Písařík

ikonka

Ve čtvrtek 22. srpna začalo ve Zduchovicích prvními koly mistrovství České republiky pony v drezuře a parkurovém skákání. Před tím však tamtéž proběhly i finálové soutěže Národního poháru ČJF. Známe také prvního zlatého medailistu letošní sezony.
24.08.2019 07:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

Zduchovice žijí během předposledního srpnového týdne pony sportem. Od úterý 21. srpna tam probíhá mistrovství ČR v drezuře a parkurovém skákání, kterému ještě předcházelo finále Národního poháru ČJF ve stylových soutěžích.
 
Po přičtení finálových výsledků podle pravidel seriálu známe jména vítězů jednotlivých kategorií. Celoroční hodnocení v kategorii dětí od 8 do 10 let na pony do 135 centimetrů vyhrála Ema Kykalová se Sunny Boyem, jež získala celkem 50,9 bodu. Mezi jezdci od 11 do 13 let byla nejúspěšnější Sofie Fraňková na Alder Courts Tofee s 51,9 body. Sérii pro děti ve věku 8 až 10 let na ponících B ovládl Václav Humplík na Angelis Desmond (49,8). Mezi nejstaršími dětmi s poníky do 148 cm nenašla přemožitele Klára Poledňáková v sedle Shalom II-5 Ester (53,5).
 
Od čtvrtka se do bojů o tituly zapojily i dvojice v mistrovství republiky. Některé kategorie mají za sebou už dvě kola a MČR v jízdě na pony už má své medailisty. Zlato v této soutěži kombinující drezuru a parkur vybojoval Albert Písařík se Sargem, vicemistryní se stala Viktorie Pospíšilová s Bohemia Wild Boyem a třetí místo obsadila Adriana Hakrová na JMS Lex. 
 
V drezurní kategorii Master je po dvou kolech ve vedení Anna Procházková se svou jedničkou Nice Guy. V druhém kole dostala od rozhodčích dokonce přes 72,5 %. Za ní se seřadily její kolegyně z reprezentace Nikola Feherová s Kimberly a Zuzana Hradilová na Arturo Martini.
 
Dvě kola jeli také účastníci v kategorii 14 až 16 let. Na průběžné první příčce je Tereza Matoušková s Coelenhage´s Las Vegas. Oba její výkony byly hodnoceny přes 70 %, v prvním kole dokonce od vě procenta výše.
 
Šampionát pokračuje do neděle 25. srpna, o jeho průběhu budeme dále informovat.
 

Výsledky sledujte ZDE

 
Foto: Jan Matuška




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE