reklama 11D

MČR v Chuchli: „Tlak jsem v rozeskakování necítila,“ říká Kostková

ikonka

Přinášíme ohlasy a rozhovory s vítězkami letošního mistrovství České republiky v parkurovém skákání pro kategorie dětí a juniorů. To proběhlo ve dnech 6. až 9. srpna v multifunkčním jezdeckém areálu Chuchle Arena Praha.
10.08.2020 12:52  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

Parkurová sezona je právě těchto dnech ve své vrcholné fázi, a to dokládá i fakt, že je úspěšně za námi letos první mistrovství České republiky. V Chuchle Areně Praha, kde v tomto roce proběhlo mistrovské klání pro kategorie dětí a juniorů, v úvodním dni startovalo 260 dvojic. Bylo potřeba absolvovat všechna tři základní kola a o výsledku v nedělním vyvrcholení rozhodoval příděl trestných bodů a v druhé řadě pak součet časů parkurů. O medailové pozice se v případě rovnosti bodů rozeskakovalo. 

O vítězi v každé kategorii se rozhodovalo v neděli, kdy dvojice nastupovaly do třetích kol. V první mistrovské kategorii dětí svůj nejlepší výkon předvedla Adéla Dvoranová s Balantýnkou, která byla ve všech základních kolech i v závěrečném rozeskakování bezchybná a s nejrychlejším časem rozeskakování 32,79 sekund jí právem patřilo vítězství a mistrovský titul. Druhý nejlepší výsledek předvedla dvojice Štěpánka Mašková a Kairo, která také dokončila rozeskakování bez trestných bodů, a tím si zajistila titul první vicemistryně pro rok 2020. Na třetí místo dosáhla reprezentantka hostitelské společnosti V Team Prague Arena Kristina Vítek s hřebcem Starpower.

V kategorii mladších juniorů do rozeskakování pokračovaly pouze tři bezchybné dvojice ze všech základních kol mistrovské soutěže. Nejrychlejší čas 40,47 sekund a čtvrtou nulu v řadě připsala Nikola Egrová a Quilisca a obdržela tak mistrovský titul. O téměř čtyři sekundy byl v rozeskakování pomalejší Daniel Hakr s Dennym a s čistým výsledkem se zařadil na druhé místo. Natálie Kovářová a Chacco-TO, tato dvojice bohužel v rozeskakování jednou chybovala, takže se se čtyřmi trestnými body řadila na třetí pozici. 

„Tlak jsem v rozeskakování necítila, trenér Aleš Opatrný řekl, ať si to užiji a zkusím jít čistě. Tak trochu jsem počítala i s druhým místem, ale nakonec to vyšlo,“ říká vítězka kategorie starších juniorů Anna Kostková, která šla do rozeskakování o první místo se soupeřkou Annou Lani Novak. Anna Kostková a Clintgold se stala další mistryní roku 2020 poté co připsala čtyři trestné body v rozeskakování. Druhá nejlepší Anna Lani Novak nakonec po komplikacích rozeskakování nedokončila, ale i tak jí patřilo místo druhé. Nastala také situace, že se jezdci s jednou chybou ze základního kola museli rozeskakovat o místo třetí. Do tohoto boje šlo dalších pět dvojic, z nichž bezchybná a nejrychlejší byla Lucie Melmerová a Loretta. 

 

Kompletní výsledky MČR 2020 najdete ZDE


Adéla Dvoranová – rozhovor pro vítězství v parkurovém MČR dětí 2020


Nikola Egrová – rozhovor pro vítězství v parkurovém MČR ml. juniorů 2020


Anna Kostková – rozhovor pro vítězství v parkurovém MČR st. juniorů 2020




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE