reklama 11A

Lukáš Sojka: V Královicích závodíme od 23. května. Sezonu prodloužíme

ikonka

První jezdecké závody v Královicích u Slaného po restartu sezony 2020 proběhnou v původně plánovaném termínu 23. a 24. května. „Sezonu u nás prodloužíme možná až do listopadu, kdy vypíšeme lepší halové závody do stupně ST,“ říká Lukáš Sojka.
12.05.2020 15:03  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ve dnech 23. a 24. května mělo původně probíhat v Královicích u Slaného již druhé kolo tamní jezdecké ligy společně s Českým pohárem ČJF v drezuře. Nakonec z toho bude kolo první. V sobotu se budou konat drezury, v neděli pak skokové soutěže.
 
„Již od podzimu máme tento termín rezervovaný pro Královickou jezdeckou ligu a Český pohár ČJF v drezuře. Držíme se tedy původního kalendáře, rozdíl je jen v tom, že to nebude druhé kolo, ale teprve první. Novinkou je, že skokové soutěže budou až do stupně S*, zatímco vloni se skákalo o stupeň níž,“ říká stájový manager areálu Královický dvůr Lukáš Sojka.
 
„Budeme mít vymezené body s dezinfekcí a na parkovišti bude služba, která bude přepravníky s koňmi řadit tak, aby se všechny vešly, ale zároveň měly dostatečné dostupy. Občerstvení zajistíme samozřejmě formou okénka a bude otevřena zahrádka restaurace,“ pokračuje Sojka.
 

PSALI JSME: Lukáš Sojka: V Královicích připravujeme tréninky pro skoky i drezury

 
Parkuroví a drezurní jezdci se mohou navíc těšit na nově vypsané mítinky, a to nejen během venkovní sezony, ale i na podzim. „Jelikož se u nás měly konat různé závody a další akce, které nakonec neproběhnou, rozhodli jsme se místo toho uspořádat další závody. Rádi bychom navíc sezonu prodloužili do října, resp. až do listopadu, kdy chceme vypsat halové závody na trochu vyšší úrovni. – Mám s tím z dřívějška velmi dobré zkušenosti např. z Polska, že jezdci spíše uvítají delší sezonu než závodit hned od ledna. Pevně věřím, že se tento záměr setká s pozitivním ohlasem. – Zvážíme také na podzim vypsání dalších drezurních závodů, jen ještě musíme zvážit vhodný termín, aby to nebylo příliš velké trápení rozhodčích, kteří by měli v chladném počasí celý den sedět v hale,“ dodává Lukáš Sojka.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE