reklama 11D

Libuše Mencke: Když vešel Syrio do obří haly, místy zapomínal dýchat

ikonka

Po svém čtvrtečním výkonu v dánském Herningu se podařilo Libuši Mencke se Syriem probojovat do sobotního finále. Svěřila se nám, jaké dojmy na ni zanechaly mezinárodní drezurní závody Světového poháru v obřím výstavním komplexu. Více v článku.
20.10.2019 20:23  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

Libuše Mencke odstartovala se Syriem poprvé od srpnového mistrovství Evropy v Rotterdamu na mezinárodních závodech Světového poháru v dánském Herningu ve dnech 17. - 20. října. Velkolepou akci hostilo místní obří výstaviště. "Než jsem dorazila na místo, tak jsem vlastně ani nevěděla, že souběžně s drezurami se zde konají i parkury, protože rozpis byl vypsaný zvlášť pro každou disciplínu. Na místě byly dvě rozlehlé haly, kde se jezdilo, v další hale bylo připravené moc hezké zázemí pro ustájení koní, všude bylo spousta prostoru na parkování," popisuje Libuše Mencke.
 
"Musím říct, že jsme zvolili závody velmi obtížné úrovně, což se samozřejmě dalo čekat u závodů Světového poháru. Sešlo se zde hodně opravdu dobrých jezdců, konkurence byla obrovská," konstatovala Libuše a k tomu vzdala hold organizačnímu týmu: "Klobouk dolů před pořadateli. Na stejném prostoru se střídal obdélník s parkurem, jezdilo se od rána do večera, do toho měli připravený ještě show program a vše perfektně zvládali."
 
Podle slov jezdkyně bylo na dvanáctiletém Syriovi znát, že má za sebou závodní pauzu a zároveň se přesunul z venkovního prostoru do haly. "Syrio už atmosféru velkých závodů zná, ale tady to bylo trochu jiné. Hala byla veliká, vyzdobená, s tribunami až do nebe a on nebyl tak uvolněný a prostupný jako doma nebo na opracovišti. Když vešel do závodní haly, místy zapomínal dýchat. Předvedení úlohy mohlo být samozřejmě lepší, i přesto se nám podařilo postoupit mezi patnácti do sobotního finále, což považuji za obrovský úspěch. V sobotu jsem už měla mnohem lepší pocit, zvládli jsme se zlepšit a bylo to znát i na výsledku. Mám z toho velkou radost," shrnula jejich společný výkon Libuše Mencke.
 
V sobotu se podařilo dvojici předvést úlohu Grand Prix Special s hodnocením 67,128 procent, které jim přineslo dvanácté místo. Zvítězil domácí jezdec Daniel Bachmann Andersen a Blue Hors Don Olymbrio s výsledkem 79,702 procent.
 
Nedělní Grand Prix Freestyle Světového poháru v Herningu vyhrála s úctyhodným výsledkem 88,190 procent domácí dvojice Cathrine Dufour s vestfálským valachem Bohemian. Další dvě medailové pozice putovaly do Německa, stříbro získal Benjamin Werndl a Daily Mirror s 84,545 procent a bronz Helen Langehanenberg s hřebcem Damsey Frh za 83,360 procent.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Foto archiv Libuše Mencke




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE