reklama 11B

Ladislav Žoha: Ze ZOO přes Exotiku ke koním na výstavišti v Lysé

ikonka

Na výstavišti v Lysé nad Labem pomalu, ale jistě vrcholí přípravy na jarní výstavu koní a především na Koňský trh, který tam bude mít od 20. do 24. března premiéru. Manažerem akce je Ladislav Žoha, s nímž jsme si povídali mj. o jeho spojení s koňmi.
10.03.2019 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Ladislav Žoha je na výstavišti v Lysé nad Labem manažerem výstav Exotika, Náš chovatel, Prvomájový trh zvířat a od nedávna také akcí Kůň, Jaro s koňmi a Koňský trh.
 
„Ke koňským akcím jsem se dostal v roce 2018 tak, že jsem převzal dramaturgii po kolegovi, který odešel do jiného působiště. Moje předešlé zkušenosti s realizací výstav a veletrhů byly takové, že jsem 12 let dramaturgoval výstavu Exotika. Se zvířaty mám bohaté zkušenosti, moje původní zaměstnání bylo krmivář v pražské ZOO. Co se týče koní, tak bych se označil za příležitostného jezdce,“ říká Ladislav Žoha.
 
A jak náročné je připravit úplně první ročník Koňského trhu? „U premiéry takové akce je náročné dostat do povědomí lidí, že se něco nového chystá. My ke Koňskému trhu přistupujeme tak, že i v dnešní době plné internetu je předvedení koně naživo to nejlepší, co chovatel může udělat, aby se kůň dostal do dobrých rukou nového zájemce.“ 
 
Celý rozhovor s Ladislavem Žohou si můžete poslechnout prostřednictvím připraveného videa!
 





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE