reklama 11C

Kůň ve vozíku se v Ouholicích propadl podlahou. Kopyty brousil o silnici

ikonka

Několik jednotek hasičů i policisté zasahovali v pondělí večer o neobvyklé nehody. V Nových Ouholicích na Mělnicku se kůň při transportu z Německa do Bulharska propadl v přívěsu podlahou a zůstal zaklíněný. Při incidentu pomáhali lidé z místní stáje.
16.01.2024 09:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytla Monika Krejzová   |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
V pondělí okolo 19. hodiny došlo v Nových Ouholicích v okrese Mělník k propadnutí jednoho ze dvou transportovaných koní podlahou přívěsu. Ještě před tím, než si problému všiml řidič, kůň doslova brousil kopyty o silnici. 
 
„O nehodě nás informovali lidé z okolí, a tak jsme se ihned vypravili na místo, abychom tam pomohli. To jsme ovšem netušili, že situace je tak vážná,“ uvedla Monika Krejzová z Jezdecké společnosti Harley Forever. „Řidič bulharské národnosti koupil koně v Německu a převážel je do Bulharska vlekem, jenž byl doslova v havarijním stavu. Toho, že si kůň brousí kopyta o vozovku, si všiml až po několika stovkách metrů a nouzově zastavil u autobazaru v Nových Ouholicích,“ pokračuje Krejzová.
 
„Když jsme dorazili na místo, zjistili jsme, že jeden kůň v přívěsu leží a je zaklíněný. Druhý sice stál, ale byl v šoku. Na místo jsme tak přivolali hasiče a policii České republiky, aby usměrňovali dopravu. Také jsme povolali veterinářku Lucii Ottovou. Stojícího koně jsme odvedli pěšky k nám do stáje, což byla velmi náročná záležitost, jelikož oba koně jsou mladí chladnokrevníci stažení z pastvy v Německu. Zaklíněného koně se podařilo za další dvě hodiny vyprostit z vleku a převézt k nám do stáje, kde se ho za asistence hasičů s jeřábem podařilo postavit na nohy a odvést do boxu,“ popisuje další dění Monika Krejzová.
 

Psali jsme: Kůň uklouzl na ledové ploše. Na nohy mu pomáhali pardubičtí hasiči

 
Přestože vše zpočátku vypadalo kriticky, nakonec oba koně vyvázli jen s oděrkami a obroušenými kopyty. „U nás ve stáji je dají dohromady a jakmile veterinární lékařka konstatuje, že jsou schopni pokračovat v transportu do Bulharska, tak budou převezeni profesionálním přepravcem,“ dodala Monika Krejzová. 
 
Současně poděkovala všem, kteří se na záchraně koní podíleli: „Díky všem hasičům a policistům, paní doktorce Ottové za obrovskou obětavost a profesionalitu, panu podkováři Houdkovi a v neposlední řadě Jardovi Knotkovi a Patrikovi Wagnerovi za nasazení a cenou pomoc. Věřte, že toto nikdo nechce zažít, ale když už ta situace nastane, je skvělé mít kolem sebe tým profesionálů, kteří si umí poradit.“ Kromě hasičů z Veltrus na místě zasahovali jednotky Hasičského záchranného sboru z Kralup nad Vltavou a z Mělníka. 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE