reklama 11C

Koplíkův "majstrštyk". Ultimate Fight vyhrál start - cíl v Chantilly

ikonka

Dva čeští koně ve čtvrtek točili na špici do cílové roviny ve Chantilly. Bylo z toho první a druhé místo, pod dalšími výbornými výsledky z Francie jsou podepsáni trenéři Zdeno Koplík a Václav Luka mladší.
02.05.2019 16:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Dlouhé čekání Ultimate Fighta na další vítězství skončilo. Rok a půl poté, co s Vincentem Cheminaudem ve velkém stylu ovládl předloňský ročník EJC Leram Million na Evropském poháru žokejů, se pětiletý ryzák prosadil ve francouzském Chantilly.
 
Pod žokejem Radkem Koplíkem ve čtvrtek jistě o 1 3/4 délky zvítězil v Prix du Musee Vivant du Cheval (1400 m, 26 000 eur). Svému majiteli Václavu Slovákovi vydělal 13 000 eur a dal tak zapomenout na zklamání z pokaženého Gomba handicapu, který jeho žokej Petr Foret absolvoval bez třmenů a při seskočení za cílem si zlomil klíční kost.
 
Zpočátku přitom pro valacha trenéra Zdena Koplíka nevypadala situace vůbec růžově. Těžko ovladatelný Ultimate Fight, který poslední sezonu bojoval se všemi svými žokeji včetně Christopha Soumillona nebo Stéphana Pasquiera, se nechal držet jen pár vteřin a záhy se dostal na špici. Radek Koplík se s ním nerval déle než bylo potřeba a podařilo se mu Ultimate Fighta v průběhu dostihu dobře "usadit".
 
Do cílové roviny točil s náskokem dvou, tří délek a když se k němu soupeři výrazněji nepřiblížili ani za distancí, senzačně dotáhl akci start - cíl do vítězného konce.
 
Pro české barvy to v deštivém Chantilly nebyl první výborný výsledek dosažený po aktivním průběhu. Už v úvodním quinté+ Prix de Grandes Ecuries (1400 m, 52 000 eur) vbíhala do cílové roviny na prvním místě pětiletá Sweeticon. Svěřenkyně Václava Luky mladšího nakonec brala druhou příčku za zkušeným blacktype harcovníkem, běloušem Dhevanafushi, který kromě řady umístění v listed předloni finišoval pátý v grupě 3 Prix Edmond Blanc. "Svinčické" barvy stáje PMA Racing Syndicate oblékl Gregory Benoist.
 
Sweeticon byla nejlepším z trojice Lukových svěřenců, Beau Massagot doběhl osmý a Borsakov doběh uzavřel na sedmnáctém místě.




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE