reklama 11C

Komfortní cestování policejních koní. Auto za téměř osm milionů korun

ikonka

Šest koní a sedm policistů včetně řidiče. To je kapacita nového kamionu, který díky finančnímu daru hlavního města Prahy mají policisté z oddělení služební hipologie. Vyšlo na více jak 7,7 milionu korun a koním i lidem nabízí komfortní cestování.
27.04.2021 06:30  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Policisté z oddělené hipologie mají nové vozidlo pro přepravu koní. Získali jej díky finančnímu daru hlavního města Prahy. 
 
Jedná se o vozidlo Scania P 370 s kabinou CP31N. Kabina vozidla je sedmimístná, což umožňuje přepravu celé jízdní jednotky společně s řidičem. Dále má kabina zvýšenou střechu, stejně jako mají hasičská nebo záchranářská vozidla. 
 
„Díky speciální nástavbě na převoz koní s bočním vstupem je zde prostor pro šest koní a velký manipulační prostor, který umožňuje výstup kteréhokoliv koně bez nutnosti manipulace s ostatními. V celém vozidle je navíc kompletní omyvatelná podlaha s vypouštěcími otvory v podlaze,“ informovala Eva Kropáčová, vedoucí oddělení tisku Policie ČR.
 
Vozidlo je vybaveno také kamerovým systémem, který umožňuje posádce sledovat dění kolem celého vozidla, ale i uvnitř nástavby, kde stojí služební koně. Nástavba dále obsahuje sedlovnu přístupnou zadními výklopnými vraty, integrovanou nádrž na vodu s tlakovým čerpadlem, tlakové odvětrání nástavby s odtahem pro zajištění optimálního klima pro koně.
 
„Velmi si vážím spolupráce s hlavním městem Prahou, která přetrvává již mnoho let. Díky daru, který jsme získali, mohlo být zakoupeno speciální vozidlo pro oddělení služební hipologie. Policisté si vozidlo sami navrhli tak, aby jim co nejvíce vyhovovalo pro jejich službu. Touto cestou bych velmi rád popřál kolegům, aby jim i jejich čtyřnohým parťákům, vozidlo pomohlo zajistit nejen komfortnější, ale i bezpečnější přepravu, a především jim zpříjemnilo jejich službu,“ řekl brigádní generál Tomáš Lerch.
 
Celková cena vozidla i s vestavbou pro koně, kterou uhradilo hlavní město Praha, je 7.717.380 korun. 
 
Foto: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE