reklama 11B

Jir Sun udělal radost v Hannoveru, Češi vítězili v Meranu i Drážďanech

ikonka

Bohatý dostihový víkend byl plný úspěchů tuzemských stájí. Kromě rovinového double v Drážďanech a překážkového v Meranu se koním trénovaným v Česku dařilo i v Hannoveru, Strömsholmu či Bratislavě. Přečtěte si rychlý souhrn toho nejpodstatnějšího.
18.06.2023 21:12  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Čtrnáct měsíců poté, co získal v Hannoveru status blacktype koně, přidal hnědák Jir Sun ze stáje Lokotrans na stejné dráze další hodnotný výsledek. Svěřenec Luboše Urbánka finišoval v neděli jako největší outsider druhý v listed Großer Preis der VGH Versicherungen (1400 m, 25 000 eur).

Martin Laube našel šestiletému valachovi dobrou pozici v blízkém druhém sledu u bariéry a v cílové rovině nasadil Jir Sun ke svému typickému závěru. Vítězného tříletka Muhalifa z tréninku Bohumila Nedorostka sice navzdory slibnému momentu před distancí neohrozil a přiblížil se mu jen na 1 3/4 délky, ale stejným rozdílem porazil desetinovou favoritku Spring Promise v barvách Godolphinu.

Dobrý výkon podal v Hannoveru i jeho stájový kolega Lailaho. Napajedelský odchovanec vybojoval dotovanou pátou pozici ve dvojkovém handicapu Preis der Landschaftlichen Brandkasse (1900 m, 13 000 eur) s odstupem čtyř délek na vítězku Rosu.

 

Čtěte také: Liškův hattrick i milník Andrésové. Dvojnásobnou míli vyhrál Vévoda

 

České stáje prožily v Německu úspěšný víkend, když si už v sobotu připsaly double v Drážďanech. Šestiletý valach Anniemation ze stáje Arenzo navázal na dubnový úspěch z Hoppegartenu a ovládl pod Leonem Wolffem po boji o krátkou hlavu čtyřkový Preis des Town & Country Partners Wachs Bau GmbH (1900 m, 4650 eur). "Průběh se vyvinul jinak, než jsme plánovali, hlavně v prvním oblouku byly skrumáže. Ale nakonec nám to vyšlo," radoval se Wolff ve streamu Wettstar.de.

Kromě trenéra Jana Ráji se v saské metropoli radovala i Jana Manová, která přebírala cenu za triumf pětileté Blue Queen v barvách Stall Carlsberg. Tu ve čtyřkovém Freiberger Radler Cupu (2200 m, 4500 eur) bezchybně provedl dostihem René Piechulek. Třetí finišoval Sirbowtieman před Mannixem.

Double v Meranu, dvě stříbra ve Švédsku

Dvě vítězství vezou tuzemské překážkové stáje z nedělního Merana, přičemž pod oběma úspěchy jsou podepsáni Váňovi. Třináctiletý Notti Magiche s Josefem Bartošem excelovali ve steeplechase Premio Francesco Scaglione (3550 m), když nejbližšímu soupeři nadělili pět délek.

Suverénní byl i desetiletý Almost Human v krosu Premio Courtier Du Val (3900 m). Pod Janem Kratochvílem dominoval o 2 1/4 délky, český doběh raz-tři dotvořili Il Superstite a Fly Filo Fly. V proutěných překážkách Premio Giuseppe Chiodini (3300 m) přidali Ocean Life druhé a Prince d’ Orage třetí místo.

Dvě "stříbra" vytěžila výpravy trenérky Alžběty Faltejskové ve švédském Strömsholmu, kde se v sobotu konal tradiční překážkový mítink. Svenskt Grand National (4500 m, 20 000 eur) zůstala doma zásluhou Mutadaffeq s Niklasem Lovénem, ale Molly Power pod Janem Odložilem finišoval po výborném výkonu druhý. Dotaci bral také sedmý Her Him v barvách a tréninku Ivany Porkátové.

Druhá příčka patřila i Ivovi, který v Champion Hurdle podlehl pouze nejlepšímu německému skokanovi Cabot Cliffsovi.

Bratislava patřila Romanovi a Florianovi

Nedělnímu mítinku v bratislavském Starém Háji vévodily dva dostihy druhé kategorie. V Memoriálu Stanislava Rudu na 1400 metrů si na Welshtinovi dojel pro svůj dosud největší úspěch amatér Tomáš Roman. Necelé čtyři délky za suverénním vítězem bral druhé peníze Nico před Capitanem.

Memoriál Karola Firbasa na 2400 metrů se poměřili se staršími soupeři dva čeští tříletí, kteří až donedávna směřovali do derby. Macallan proběhl cílem na třetím místě, ale kvůli poškození za distancí ho dostihová komise přesunula na druhé místo. Zvítězila třídová Palmera pod Adamem Florianem, Shurayk pětičlenný doběh uzavřel.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE