reklama 11D

Jedenácté místo pro ČR při Poháru národů v Peelbergenu. Vyhráli Irové

ikonka

Češi skončili při Longines EEF Poháru národů CSIO3* v nizozemském Peelbergenu na 11. pozici. Po prvním kole vše vypadalo velmi nadějně, když postupovali s 5 trestnými body ze šesté příčky. Před nimi bylo jen pět týmů s nulou na bodovém kontě.
04.06.2021 15:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Jako první nastupovali do Longines EEF Poháru národů CSIO3* v nizozemském Peelbergenu Filip Doležal a Coup de Coeur GP Madame Z. Nevyšel jim hned úvod parkuru, kdy chybovali na dvojce a trojce, poté ještě v závěru přidali třetí chybu a drobnou penalizaci za čas. Do cíle dovezli 13 trestných bodů.
 
Anna Kellnerová s třináctiletým Silverstonem G předvedla velmi pěkný výkon. Na předposlední překážce, kterou je dvojkombinace, však chybovala na skoku B a stejně jako Filip Doležal si připsala navíc jeden trestný bod za čas. Celkem tedy obdržela 5 trestných bodů. Jezdkyně však mohla být se svým výkonem každopádně spokojena, neboť si potvrdila se Silverstonem G kvalifikační výsledek pro účast na olympijských hrách. Má tak nyní možnost případné volby pro Tokio mezi tímto koněm a klisnou Catch Me If You Can OLD.
 
Jan Štětina s Gylordem do cíle dovezl nulu, stejně jako Vladimír Tretera a jeho desetiletý Gangster v/h Nodevelt. Obě dvojice prokázaly své kvality a pomohli českému týmu k velmi dobré výchozí pozici pro druhé kolo. Po vyškrtnutí výsledku Filipa Doležala byl tým České republiky s 5 trestnými body průběžně šestý. Před ním bylo pět týmů s nulou na bodovém kontě. 
 
V druhém kole Filip Doležal s Coup de Coeur GP Madame Z inkasoval 9 trestných bodů. Chyboval na překážce s číslem 5 a poté ještě na béčtku v trojkombinaci. Anna Kellnerová v sedle Silverstona G zaznamenala totožný výsledek jako v prvním kole – tj. 5 trestných bodů. Chybovala v trojkombinaci na skoku 6C. Jan Štětina s Gylordem tentokrát chyboval dvakrát v kombinacích. Nejprve na skoku 6C a poté na 11A. Dokončil tak s 8 trestnými body. Vladimír Tretera a Gangster v/h Nodevelt chybovali celkem třikrát, dvakrát hned v úvodu parkuru na skocích s čísly 3 a 5. Dokončili tak s 12 trestnými body, které se škrtaly. Češi tudíž v druhém kole zapisovali 22 trestných bodů, v součtu s prvním kolem jich měli 27 a skončili jedenáctí.
 
Z vítězství se radovali reprezentanti Irska před Velkou Británií a Španělskem. Čtvrtí skončili Nizozemci, pátí Francouzi, šestí Argentinci, sedmí Belgičané, osmí Švédové, devátí Norové a desátí reprezentanti Lucemburska. Za Českou republikou se umístili Portugalci a Brazilci.
 
Foto: Sportfot, poskytl Jan Štětina



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE