reklama 11A

Hygienický program pro chov koní D-Force. I váš kůň potřebuje hygienu!

ikonka

/PR článek/ Stájová hygiena a prevence proti šíření infekčních chorob u koní je čím dál více důležité téma, zejména proto, že se stále více koní pohybuje mezi jednotlivými státy, ale i kontinenty. Hygienický program D-Force vám může v mnohém pomoci.
08.03.2021 12:23  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Koně se v dnešní době potkávají ve velkém počtu na závodech, výstavách, aukcích apod. Většinou jsou ustájeni v turnajových boxech, které se pouze vymístují, ale účinná dezinfekce boxu a podestýlky se mnohdy neřeší. 
 
Někdy dochází i k tomu, že majitelé koní vědomě či nevědomě přehlížejí symptomy různých onemocnění (kašel, výtok z nozder, vyrážka na kůži apod.). Rychle se pak může šířit infekční onemocnění. Příkladem může být aktuální situace ve Španělsku, kde se během pár dní nakazil vysoký počet koní virem EHV-1 a několik dalších ohnisek už vzniklo na dalších místech Evropy.
 
Po skončení akce se dá opět velké množství koní do pohybu a nebezpečí rozšíření nákazy může být na světě. Proto je tak důležité mít koně očkovány proti nebezpečným infekcím, ale i dodržovat správnou stájovou hygienu, která spočívá v jednoduchých opatřeních, které infekční tlak snižují a minimalizují tak přenos infekce mezi koňmi na závodech ale i v domovské stáji.
 
Řešením může být hygienický program pro chov koní D-Force od společnosti Tekro spol. s.r.o. která se dlouhá léta profesionálně zabývá stájovou hygienou. Jedná se zejména o poradenství, sestavení sanitačního řádu pro stáje, nabídku profesionální dezinfekce apod. 
 
D-Force program již využívá několik špičkových stájí a hřebčínů, např. Zemský hřebčinec Písek nebo Národní hřebčín Kladruby nad Labem.
 

Podrobnosti o programu D-Force najdete POD TÍMTO ODKAZEM




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE