reklama 11C

Holub a Papoušek si dolétli pro výhry v Memoriálu Miloslava Perníčka

ikonka

Jména nejlépe umístěných v třetím ročníku Memoriálu Miloslava Perníčka by mohla někoho uvést v omyl, že se jednalo o výstavu ptactva. V nejlépe dotované domácí parkurové soutěži totiž zvítězili Vojtěch Holub a Kamil Papoušek.
10.09.2023 23:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Memoriál Miloslava Perníčka se v areálu Jezdeckého centra Zduchovice letos konal již potřetí a opět byl rozdělen na část pro děti na ponících a pro všechny jezdce na velkých koních. Obě dvoukolové soutěže vyvrcholily napínavým rozeskakováním.
 
V pony kategorii se rozeskakovalo dokonce sedm dvojic a téměř všem se podařilo zopakovat bezchybný výkon. Sofie Šafratová na klisně Roxanne 1 zahájila jízdou v čase 28,32, který se nepodařilo překonat Lucii Mikešové s klisnou Sifra. Zato Anna Maláková s valachem Dark Star 1 překonala vedoucí jezdkyni o tři setiny a nebýt smolné chyby, ujala by se vedení. 
 
Nebylo by to ovšem na dlouho, neboť Sára Nejedlá s klisnou Darinkou 2 ukázala, že se zkráceným kurzem dá projet i bez penalizace ještě výrazně rychleji. Časomíra jí v cíli ukázala hodnotu 25,93. O osm desetin pomalejší byla Nicol Čermáková, jež sedlala valacha Golden Duke. Z průběžné druhé pozice jí nesesadila ani další bezchybná Anna Rajchmanová s klisnou Nefritty Firsten a zařadila se na prozatímní třetí řádek. 
 
Na startu zbýval již pouze Vojtěch Holub v sedle valacha Alpinhorse Thor. Tomu se podařilo zdolat všechny nástrahy rozeskakování v čase 25,64 a zaslouženě tak zvítězil. 
 

Vzpomínáme: Zemřel Miloslav Perníček. Výrazná osobnost v jezdectví i v chovu koní

 
V soutěži pro jezdce na velkých koních byl parkur postaven na výšce 135 centimetrů a z pětasedmdesáti dvojic jich šest pokračovalo do rozeskakování. Čtyři body a čas 42,70 zapisoval zahajující jezdec Viktor Skutecký s valachem G-Star 1. Záhy šla do vedení Kamila Veselá na valachovi Warranter, s nímž dokončila s nulou na bodovém kontě v čase 40,24. Pod čtyřicet sekund se dostala Isabella Held s valachem Cold Play 1, jež inkasovala osm bodů. 
 
Přemysl Adam s Cachasem o dvě desetiny překonal Kamilu Veselou a věděl, že již nebude hůře jak třetí, neboť do konce soutěže zbývaly už jen dva starty. Petra Pařenicová s klisnou Zetou 2 byla silnou soupeřkou, ale i když byla doposud nejrychlejší, chyba jí řadila až za Adama a Veselou.
 
Také Kamil Papoušek umí hodně spěchat a potvrdil to do puntíku s valachem Officier van de Achterhoek. Předvedl další čistou jízdu, která byla navíc o téměř dvě vteřiny rychlejší než v případě Pařenicové. Papoušek se tak mohl radovat nejen z vítězství, ale především z tučné výhry, neboť mu připadal rovná třetina z třistatisícové dotace soutěže. 
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE