reklama 11D

Hiporehabilitační střediska prosí o pomoc. ČHS založila sbírku

ikonka

Mnohé organizace se v současné pandemické situaci ocitla v existenčních potížích. Patří mezi ně i hiporehabilitační střediska sdružená pod Českou hiporehabilitační společností. Ta se nyní rozhodla založit dárcovskou sbírku na jejich podporu.
07.04.2020 11:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Česká hiporehabilitační společnost se na naši redakci obrátila prostřednictvím Vladimíry Caskové s žádostí o pomoc při podpoře dárcovské sbírky ve prospěch středisek poskytujících hiporehabilitaci v České republice.
 
„Současná situace okolo pandemie koronaviru Covid-19 zasáhla většinu středisek hiporehabilitace, která přichází o příjmy za poskytované služby, v některých krajích se již sáhlo k omezení dotací na provoz,“ uvádí Vladimíra Casková.
 
„Hiporehabilitační kůň prošel dlouhodobým výcvikem, je třeba, aby byl ve výborné psychické a fyzické kondici a je třeba jej i během karantény v této kondici udržet, aby mohl nadále dobře pracovat s klienty. V současné době není možné dále dotovat provoz koní z osobních rezerv, většina středisek ČHS jako NNO nemá velké finanční rezervy. Dlouhodobá karanténa je pro některá střediska likvidační,“ pokračuje Casková. 
 
Tým České hiporehabilitační společnosti proto vyhlásil dárcovskou sbírku, jejíž výtěžek by byl rozdělen mezi potřebná střediska. „Nemůžeme pracovat, klienti k nám aktuálně na terapie nemohou a tím stáje nezískávají potřebné finance na svou činnost – tedy v základu např. na krmení koní apod. Středisek, které v České republice poskytují hipoterapii a hiporehabilitaci, je celkově nedostatek. Mnoho klientů (např. v Praze) čeká v dlouhých seznamech na volné místo. Proto nemůžeme dopustit, aby se tento počet ještě snižoval,“ stojí v textu prosby o pomoc.
 
Česká hiporehabilitační společnost, z.s. funguje již 30 let. Každý rok projde jejími středisky více než 6000 klientů se zdravotním znevýhodněním. Nejčastěji jde o děti. Právě u dětí pak tato forma terapie hraje velmi významnou roli.
 
„Mnohým už terapeuti a jejich speciálně vycvičení koně pomohli. Mnohým ještě pomohou, pokud nám pomůžete to zvládnout. Nikdy není jisté, že právě Vy nebo Vaše okolí nebude našich služeb v budoucnu potřebovat. Nenechte nás v tom samotné,“ prosí zástupci České hiporehabilitační společnosti, kterou můžete podpořit buď příspěvkem na transparentní účet 2101536962/2010 u FIO banky nebo prostřednictvím Darujme.cz (viz ODKAZ).



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE