reklama 11D

GA FEI v Bahrajnu řešilo budoucnost světových her

ikonka

V sobotu 17. listopadu začalo v Manamě v Kataru jednání Generálního zasedání Mezinárodní jezdecké federace FEI. Nejvyšší orgán této instituce projednal mimo jiné budoucí podobu Světových jezdeckých her. Schválil také znění pravidel 2019.
19.11.2018 09:32  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
General Assembly neboli Generální zasedání FEI se koná každá rok na podzim a do jeho pravomoci patří schvalování pravidel jezdeckého sportu, volba složení jednotlivých komisí a orgánů FEI, podoba kvalifikací pro šampionáty a olympijské hry či určení pořadatelů důležitých závodů…
 
Letošní zasedání odstartovalo v Bahrajnu 17. listopadu. Jedním z klíčových témat sobotního dne jednání byly Světové jezdecké hry. GA zhodnotilo organizaci a průběh WEG 2018 v Tryonu a zejména jednalo o budoucnosti WEG. Ty se měly konat v roce 2022, o jejich organizaci však neprojevil zájem žádný pořadatel. Namísto her se tak za čtyři roky budou konat samostatná mistrovství světa pro jednotlivé disciplíny. Termín pro zaslání žádosti o pořádání MS 2022 je do konce února 2019. 
 
Prezident FEI uvedl, že toto rozhodnutí nutně neznamená konec Světových jezdeckých her. Stále je možné, že bude schválena žádost pořadatele ještě pro rok 2022 a zejména 2026. Důležité však je, aby v roce 2022 bezpodmínečně proběhlo mistrovství světa v olympijských disciplínách. Při nich se budou plnit kvalifikace pro olympiádu 2024. 
 
GA v Bahrajnu dále schválilo znění pravidel pro rok 2019. Volilo také nové členy některých komisí FEI. Veterinární komise představila Hyposensitivity Control System (HCS), systém kontroly koní, který vyloučí účast na závodech u koní, jež mají hyposensitivní končetiny, což vede k častějším zraněním. 
 

Kompletní zápis ze zasedání 17. listopadu je ZDE

Foto: FEI / Liz Gregg




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE