reklama 11A

Explosion je Maherův životní kůň. Svou jedničku předvede v Praze

ikonka

„Věříme si, je to můj životní kůň,“ řekl na adresu ryzáka Explosiona W jeho jezdec Ben Maher. Dvojnásobný šampion série LGCT ho přiveze na GC PlayOffs do Prahy. Od loňského šokujícího zaváhání podle jezdce valach stihl vyzrát.
04.11.2019 15:31  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Dvojnásobný šampion série Longines Global Champions Tour Brit Ben Maher hodil rukavici svým soupeřům, s nimiž se setká v pražské Super Grand Prix, kde budou skákat o 12 milionů eur.
 
Ohlásil, že do Prahy na Global Champions PlayOffs doveze svojí stájovou jedničku, valacha Explosiona W. Doufá, že ho tento fenomenální ryzák donese v konkurenci dalších sedmnácti špičkových dvojic k vítězství.
 
V exkluzivním rozhovoru prozradil, jaké to je, vyhrát prestižní parkurovou sérii dvakrát za sebou, a také jak výjimečné pouto je mezi ním a Explosionem. Ben Maher mluvil o jeho mimořádném talentu. Nyní desetiletý kůň prorazil v Global Champions v roce 2018, a právě pod vedením Mahera se katapultoval mezi koňské superhvězdy. „Podle mě je Explosion nejlepší kůň na světě. Poradí si s každým prostředním a opakovaně to dokázal. Vyhrál v malé aréně, jako třeba v New Yorku, na velkém travnatém kolbišti v Madridu, není rozdíl, jestli skáče v horku, na písku, trávě. Věřím, že tím se odlišuje,“ řekl na adresu svého nejlepšího koně britský reprezentant.
 
Poté, co spolu dokázali vyhrát loni sérii pro jednotlivce Longines Global Champions Tour a tým London Knights s jejich velkým přispěním ovládli bodování ligy, začal pracovat na ještě silnějším vztahu s tímto fenomenálním valachem.
 
„Jsme schopni vybrat si velký cíl a společně na něm pracovat. To je to, co dělá Explosiona výjimečným. Spolu s dalšími koňmi mi umožnil postavit skutečně silný tým,“ dodal Maher.
 
V loňském roce si pro vítězství v napínavé premiéře GC Super Grand Prix dojela australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander. Dvojice Maher a Explosion W loni v pražské O2 areně zažila dvojí odmítnutí poslušnosti ve finále týmového GC Super Cupu, což způsobilo nepředvídatelné drama a vyřadilo London Knights z boje o titul. Maher je ale přesvědčen, že jejich pouto se za dalších dvanáct měsíců opět prohloubilo, a že posílili vzájemnou důvěru. 
 
„Je to teď velmi zralý kůň. Má zkušenosti z celého světa, doufám, že jsem ho naučil všechno, co je potřeba. Věříme si, milujeme se, je to pro mě životní kůň.“
 

Global Champions PlayOffs proběhne v pražské O2 areně od 21. do 24. listopadu. Vstupenky koupíte ZDE.

 

Všechny informace najdete na webu akce

 
Foto: LGCT / Stefano Grasso




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE