reklama 11D

Dominik Libicki byl úspěšný při páté Prorodeo Tour 2019 v Dnešicích

ikonka

V pořadí již páté kolo Strabag Prorodeo Tour 2019 se odjelo v uplynulém víkendu na ranči Halter Valley u Dnešic. Jezdci se o umístění a tolik potřebné body poprali v disciplínách Trailer Loading, Cattle Penning, Breakaway Roping a Team Roping.
29.07.2019 11:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Ranč Halter Valley u Dnešic hostil na konci července již páté kolo Strabag Prorodeo Tour 2019. Soutěžilo se v disciplínách Trailer Loading, Cattle Penning, Breakaway Roping a Team Roping. 
 
V prvních dvou (dobytkářských) disciplínách jezdci průběžně celý rok sbírají body do pořadí nejproduktivnějšího jezdce a jezdkyně, v druhých dvou (ropingových) kategoriích pak body potřebují pro účast na Národním finále a pro získání titulu Prorodeo Šampion.
 
V disciplíně Cattle Penning s náskokem jedné vteřiny zvítězila Lenka Maršálková s koněm Win Royal Bonanza, která prozatím drží druhou pozici v žebříčku nejúspěšnější penningové jezdkyně. Druhé místo ve stejné disciplíně pak obsadil polský jezdec Dominik Libicki s Jad Rock Boogie a třetí skončila Marie Grygerová na Walker Top Jet. Ta poté společně se zmiňovanou Lenkou Maršálkovou zvítězila i v disciplíně Trailer Loading a zatím stále drží první pozici v žebříčku nejúspěšnější penningové jezdkyně. Druhé místo této disciplíny obsadily Eliška Nyklová (Arh Boogie O’Rima) a Petra Součková (Of All Time Bar). 
 
Polskému jezdci Dominikovi Libickému se tento víkend opravdu dařilo. V královské disciplíně Breakaway Roping zvítězil s náskokem 10 sekund. Body za druhé místo pak nasbíral nejmladší lasař sezóny Pavel Laštovka s klisnou Sara Genuine Smartaz a za třetí místo Libor Hrzán s valachem Swanky San Bar. Všem zmíněným jezdcům body výrazně pomohly v získání lepší pozice pro postup do Národního Finále, které se koná 13. až 15. září. 
 
Týmová lasařská disciplína Team Roping se pak jela jako celý rok ve dvou výkonostních třídách – ve třídě #OPEN, která je otevřená všem jezdcům bez rozdílu a ve třídě #7. Každému jezdci je před začátkem sezony přidělena klasifikační komisí na základě zkušeností a předchozích umístění známka. Ta se poté sečte oběma jezdcům v týmu, vznikne známka týmu a podle tohoto výsledného čísla se rozhodují v jaké třídě startovat. Tým nesmí startovat ve třídě nižší, než je jeho týmová známka. 
 
Ve třídě #7, tedy ve třídě Limited, startovalo celkem 20 týmů. Třetí místo obsadili Libor Hrzán a Pavel Laštovka. “Na bednu” se pak dvakrát postavila hlavařka Helena Kašperová – na druhém místě skončila s polským závodníkem Jarkem Gmurczykem a konečně na prvním místě se svou stájovou kolegyní Petrou Mikasovou. Tyto dvě jezdkyně byly jedinou závodní dvojicí, která úspěšně zakončila všechna tři kola s platným časem. 
 
Ve třídě #OPEN startovalo 25 týmu a na třetím místě se umístili Bohuslav Kolář a Milan Pata, na druhém Dominik Libicki a Petra Mikasová a na prvním místě Lukasz Slowik a Radek Holub, kteří jako jediní v této třídě zakončili disciplínu s dvěma platnými časy. 
 
Přes původní nepříznivou předpověď bylo nakonec počasí jako objednané, a jezdci i všechna zvířata si mohli užít na plno. 
 
Připravila Klára Patová




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE