reklama 11C

Devadesátka EquiTV: Jiří Nesvačil ukázal soupeřům ve Slatiňanech záda

ikonka

Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračoval 16. února ve Slatiňanech na Chrudimsku druhým vozatajským mítinkem. Téměř jarní počasí přilákalo do areálu Národního hřebčína početné pole startujících i fanoušků.
19.02.2019 17:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

SOUHRNNOU DEVADESÁTKU ZE SLATIŇAN SLEDUJTE ZDE

Napínavé zvraty nabídla už soutěž jednospřeží. Skvěle zahájil své účinkování Milan Domes. První část ovládl s náskokem bezmála tří sekund a také jeho druhá jízda byla velmi rychlá. Jenže k zemi šly dva míčky, a to ho odsunulo na druhé místo.

Michaela Lesáková zvolila jízdu na jistotu a vyplatilo se jí to. Obě jízdy dokončila bez chyb. Po dva týdny starém úspěchu v Hradištku tak slavila už druhé letošní vítězství a upevnila si vedení v seriálovém žebříčku jednospřeží. Silná konkurence dvaadvaceti spřežení se sešla v kategorii párů. Na výbornou sedl kurz trati Josefovi Hroudovi. Bezchybným výkonem vyhrál se svým párem první část klání a v další jízdě byl druhý. To s nepatrným náskokem stačilo na celkové vítězství.

V nebývalém počtu osmi kočárů se sešli na startu účastníci královské kategorie čtyřspřeží. Soutěž ovládl domácí jezdec a člen reprezentačního týmu Jiří Nesvačil mladší. Jediná chyba a dva velice rychlé průjezdy mu vynesly náskok bezmála patnácti sekund. Vozataje čekají ještě dva bodované mítinky. V sobotu 2. března se bude závodit v hale Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně a v neděli 17. března se pojede v Tlumačově. Od 22. do 24. března seriál Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace vyvrcholí při velkém Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE