reklama 11A

Devadesátka EquiTV: Jan Štětina v Litomyšli podruhé vítězem ČSP 2019

ikonka

V neděli 9. června vyvrcholil pátý mítink Českého skokového poháru v Litomyšli. Připomeňte si v Devadesátce EquiTV, jak Jan Štětina letos podruhé ovládl Velkou cenu. Nabídneme krátký souhrn i z dalších seriálových túr.
12.06.2019 19:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

DEVADESÁTKU EQUITV Z LITOMYŠLE NAJDETE ZDE

Český skokový pohár má za sebou páté kolo. To proběhlo ve dnech 6. až 9. června v areálu hřebčína v Suché nedaleko Litomyšle. Dílčí finálové soutěže, stejně jako vrchol mítinku Velká cena Litomyšle byly na programu v neděli. Účastníky Czech Junior Cupu čekal parkur s překážkami do 120 až 130 centimetrů, postavený jako hendikep podle věkových skupin. O vítězi rozhodovalo rozeskakování. Jedinou aktérkou, která se popasovala se zkráceným kurzem bez trestných bodů, byla Nikola Egrová s Alexií L. Připsala si tak plný počet bodů do žebříčku juniorské túry.

Parkur dosahující výšky 140 centimetrů čekal na jezdce, kteří závodí v kategorii U25. Do rozeskakování se probojovali dva bezchybní jezdci. Úspěšnější byl Jiří Tměj v sedle hřebce Crosbyho DK. Ten zvolil tempo na jistotu, na překážkách nechyboval a cílem procválal pouze s jedním bodem za překročení času.

Velká cena Litomyšle přinesla jezdcům příležitost bodovat do hlavní túry Českého skokového poháru. Do finále postoupilo deset dvojic, které si poradily nejlépe se základním parkurem do 145 centimetrů. Prvním jezdcem, který zaznamenal dvojitou nulu, byl Přemysl Adam s běloušem Cachasem. Bezchybný výkon podruhé ukázal i Jan Štětina s Gylordem S a díky času v hodnotě 52,02 se dostal před Přemysla Adama. Třetí skončil Jan Chýle s hřebcem Cool Paradise.

Vítěz pátého kola Jan Štětina se také vyšvihl do vedení v žebříčku Českého skokového poháru, v němž má aktuálně 50 bodů. Druhý je se ztrátou tří bodů Jan Chýle. O třetí místo se dělí Marek Klus a Tereza Mücková.

Foto: Zenon Kisza – fotokisza.com.





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE