reklama 11C

Dění v týdnu: Zlatá podkova, parkury v Chuchli a jedenáct výjezdů

ikonka

Extrémně nabitý bude program prvního květnového týdne. Čeští jezdci se chystají na jedenáct akcí v zahraničí včetně CSIO. Napilno bude i na domácích kolbištích. Skákat se bude v Chuchli či Zduchovicích, pojede se Zlatá podkova v obou disciplínách.
03.05.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

O víkendu mezi 5. a 8. květnem se představí čeští jezdci na jedenácti mezinárodních mítincích v zahraničí. Největší zastoupení mají tradičně skokové závody CSI. Aleš Opatrný a Mariana Michlíčková vyrazí do Montefalca, zatímco sestry Emma a Charlotte de Moussac budou soutěžit v Riesenbecku.
 
Valentýna Kuková setrvává v Belgii a nastoupí do CSI v Sentower Parku v Opglabbeeku. Početná výprava pak jede ke slovenským sousedům na CSI v Šamoríně. Na soupiskách jsou Lucie Strnadlová, Viktor Skutecký, Nikola Belíková, Klára Damborská, Eliška Hasnedlová, Vladimír Malák nebo Sergej Motygin. 
 
V Lamprechtshausenu v Rakousku se bude konat tradiční CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. ČJF tam vysílá týmy. V přihlášce jsou v dětské kategorii Tereza Abíková, Kateřina Benešová, Kristýna Gutová, Klára Hlaváčková a Albert Písařík. V juniorské kategorii odstartují Kateřina Bubáková, Laura Najmanová, Petra Pařenicová a Rozálie Pichrtová. V soutěžích CSIOY pro mladé jezdce se představí Sofie Najmanová, Daniel Pospěch a Kateřina Tomanová.
 
Od pátku 6. května až do úterý 10. května bude probíhat seniorské CSIO v Mannheimu. Také tam bude mít Česko své družstvo. V přehledu účastníků jsou Filip Doležal, Linda Portychová, Jan Štětina, Tereza Svobodová a Vladimír Tretera. Pohár národů, který je součástí série vypsané Evropskou jezdeckou federací EEF Series je na programu v neděli, Grand Prix se pojede v úterý.
 
Drezurní reprezentantky Johana Vášáryová a Tereza Matoušková se představí na CDIJ v Achleitenu. Současně se pojede CDI v Mariakálnoku, kam vyráží Eliška Skřivanová, Alice Hubáčková a Anna Procházková.
 
Zahálet nebudou ani jezdci všestrannosti. Miroslav Trunda nastoupí do CCI v Sopotech, a to hned do dvou úrovní. V CCI3*-S se představí v sedle Starlingtona a Manora, čtyři hvězdy pojede s Trnkou Ruf a Shutterflyke. Řada Čechů se rozhodla rovněž pro CCI v Kaposvaru, kam jsou zapsaní Petr Veselovský, Matěj Sukdolák, Diana Lochmanová, Šárka Douchová, Patrik Sukdolák, Andrea Novotná a Eliška Ciarkowská. Česko bude mít své barvy i na CEI1*, tedy vytrvaleckých závodech v Olostu, kam míří Táňa Terberová.
 
Domácí kalendář nabízí více než tři desítky akcí. Od 5. do 8. května se bude skákat v pražské Chuchle Areně, vrcholem bude nedělní Jarní cena na stupni T*. V Jezdeckém informačním systému najdeme přihlášky Anny Kellnerové, Jakuba Štěrby, Ondřeje Pospíšila, Karla Poláka či Ondřeje Nágra. Po tři dny se bude závodit při Z Riders Tour ve Zduchovicích. Nejvyšší soutěží bude nedělní ST**. Na programu jsou dvě kola Zlaté podkovy. Soutěže spřežení se pojedou v Semicích, do Dvorečku zamíří jezdci všestrannosti.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE