reklama 11B

Další hattrick Davida Lišky. Sedm dní po Turf Gala "vyloupil" Most

ikonka

Poslední týdny před vyučením jezdí žák David Liška ve velké formě. Na ryzákovi Zockovi z tréninku Václava Luky mladšího ovládl Cenu jezdectví, celkem se na nedělním mítinku v Mostě radoval třikrát.
09.06.2019 20:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Týden po úspěšném výletu do Bratislavy slaví šampion rovinových jezdců žák David Liška další hattrick. Na nedělním mítinku v Mostě dominoval polovině rovinového programu včetně Ceny jezdectví, kterou vyhrál v sedle pětiletého Zocka.
 
Někdejší zimní favorit ze stáje Joly, kterého od letošního roku připravuje Václav Luka mladší, triumfoval o délku před Benidiction a mocně finišujícími Tropical Bondem, Sagarem a Hello Hobbym. Prvních pět koní v cíli se vešlo do necelých dvou délek.
 
Po škrtech spolufavorita Father Frosta a letos dvakrát vítězného Mollys Besta startovalo ve vrcholu mostecké neděle jen sedm koní. Liška připravil Zockovi poklidný dostih u bariéry uprostřed pole. Když se mu po zatočení do cílové roviny otevřel prostor, pohodlně odešel od soupeřů a uhájil těsný náskok až do cíle. Loňský klasický vítěz Sagar se dlouho rozbíhal ve vnější stopě a cíl přišel ve chvíli, kdy se začal posouvat blíže vedoucím koním.
 

Devadesátka EquiTV: Tahal, pak vyhrál. Zlatý pohár pro Northerly Winda

 
Liška uspěl v rámci mostecké neděle ještě s tříletým valachem Rusticalem a dvouletou klisnou Achird, která navzdory vstupní ztrátě jistě porazila favorizovaného bělouše Francimora. Jediný start, po kterém loňský šampion nešel na dekoraci vítězů, bylo čtvrté místo s Cool Baby v Červnovém mosteckém sprintu na 1200 metrů.
 
Zajímavým dostihem byla dvojková Cena DHK Baník Most - Černí andělé na 2000 metrů, v niž využil příznivé hmotnosti 53 kg hřebec Filip ze stáje Dr. Charvát. Člen širší špičky tříletých pod Janem Vernerem o 4 délky utekl Galisovi, třetí Glavalino následoval s odstupem dalších čtyř délek.
 
 
Ze zahraničí
 
Zvláštní pachutí poznamenaný ročník americké trojkoruny v sobotu uzavřelo vítězství outsidera Sira Winstona s Joelem Rosariem v Belmont Stakes. Na dalších příčkách doběhli Tacitus a Joevia. Vítězův tréninkový kolega War Of Will, jemuž patřilo Preakness Stakes, zklamal předposledním devátým místem.
 
"Dnes jste neviděli skutečného War Of Willa, musíme doma přijít na to, co se stalo. A Sir Winston je úžasný malý kůň, jsem na něj moc hrdý. Ještě loni bych ho mezi našimi dvouletými zařadil tak na šestnácté, sedmnácté místo," řekl trenér Mark Casse.
 
 
Mítink v Belmont Parku proběhl se symbolickou středoevropskou účastí. Žokej Jozef Bojko dojel na Raa Atollovi šestý v Belmont Cup Invitational Stakes (Gr.2, 400 000 dolarů). Čtyřletý hnědák se do prestižního dostihu kvalifikoval nečekaným vítězstvím v 48. Oleander-Rennen v berlínském Hoppegartenu. Majitel a trenér Luke Comer posléze splnil slib, že ponechá v sedle nejúspěšnějšího slovenského žokeje.
 
 
Ilustrační snímek: David Liška, foto: Václav Volf




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE