reklama 11B

Classa v Karlových Varech potvrdila svou třídu, musela ale bojovat

ikonka

Nedělní Letní cena klisen v Karlových Varech měla očekávanou vítězku. Classa s Lucií Fialovou si díky své tradiční koncovce uchovala letošní neporazitelnost. Druhý největší dostih dne získal domácí odchovanec Yasánek s šampionkou Jiřinou Andrésovou.
02.07.2023 19:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Pětiletá Classa v neděli splnila roli favoritky a zvítězila v Ceně Sokolovské uhelné - 20. Letní ceně klisen v Karlových Varech. Ryzka trénovaná Václavem Lukou mladším pro majitele Martina Bláhu však o svém triumfu rozhodla až na cílové čáře, když jí do posledních metrů kladla velký odpor Whirl Wind Girl.

Lucie Fialová držela čtyřnásobnou jedničkovou vítězku dlouho v závětří. Dostih rozběhly v průměrném tempu Askerana a To Ten Meters, blízko nejlepších cválala i Porcinella. V polovině cílové roviny začala soupeřkám utíkat čtyřletá Whirl Wind Girl, ale to už rozbíhala na vnější straně dráhy svůj finiš Classa.

Na distanci se zdálo, že favoritka nebude mít potíže, ale Jan Verner zmobilizoval síly Whirl Wind Girl a dopřál publiku krásný souboj obou klisen nesoucích nejvyšší hmotnost v poli 61 kg. O hlavu dříve zachytila cílová fotografie Classu, která tak po červnovém triumfu v pražské Ceně Nory Jeane udržela letošní neporazitelnost. Třetí doběhla Porcinella, lepší ze dvojice tříletých klisen byla čtvrtá La Minosa.

 

Čtěte také: České derby opět pro klisnu. Nekompromisní finiš Abhy zastínil hřebce

 

Lucie Fialová a Václav Luka mladší prožili v Karlových Varech úspěšné odpoledne. Půl hodiny před triumfem v hlavním dostihu slavili úspěch ve čtyřkové Ceně Elektrárny Tisová na 2400 metrů. Do klasického Oaks přihlášená napajedelská odchovankyně Carrera, dcera Eagle Topa a klasicky umístěné Coffoly, nastartovala ve vnější stopě při čtvrtém startu kariéry navzdory stále nezkušeně působící akci velký finiš a zachytila o 3/4 délky dalšího tříletka narozeného v Napajedlích Caesariuse. Carrera běhá v barvách stáje PMA Racing Syndicate.

Domácí odchovanec se prosadil i ve druhém nejhodnotnějším dostihu dne, dvojkové Ceně Suas Comodities na 1600 metrů. Čtyřletý Yasánek ze stáje Alegres využil nejnižší nesené hmotnosti 51,5 kg a v sedle s šampionkou Jiřinou Andrésovou udržel o krátkou hlavu za sebou mocně finišujícího Wakai Go. Třetí skončil Silver Trigger před favorizovaným Procellarum.

V rámcovém programu si první vítězství na české půdě od loňského října připsal ve Francii působící Jaromír Šafář. Čtyřnásobný šampion dovedl tříletého Chaldera ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové k jistému úspěchu v Ceně EBF Stallions. Druhý Partner In Crime na něj ztrácel půldruhé délky, s odstupem třetí finišovala desetinová favoritka Ballantines.

Dobrou letošní formu opět demonstroval žokej David Liška, který v 2000 metrů dlouhé Ceně Baustau dokonale rozvrhl síly sedmiletého Top Guna a uhájil těsné vítězství stylem start-cíl před Arkadagem a Trezy Lady.

Už páté letošní vítězství zaznamenal jihočeský trenér Jaroslav Jelen. Týden po triumfu s Gallanticusem na pražském derby-dni se radoval prostřednictvím valacha Forteho. Spolehlivý domácí odchovanec Stáje Pěčín - Jelen pod žokejem Adamem Florianem ovládl trojkovou Cenu ZPA-RP na 1400 metrů. Druhý Admiral Piett na něj ztrácel 1 1/4 délky, na třetí příčku se posunul Rabbit Spirit.

Foto: Marcela Kozová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE