reklama 11B

České stáje dominovaly v Trevisu, skvělý Suroit s Bartošem v Auteuil

ikonka

Výborné druhé místo Suroita v předzkoušce Grand Steeple-Chase de Paris veze z Auteuil trenér Josef Váňa mladší. Dvě česká vítězství včetně premiérového triumfu Lenky Neprašové vidělo v neděli Treviso, dařilo se také v Lyonu Parilly a Dortmundu.
19.03.2023 17:51  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Výborný výkon Suroita s žokejem Josefem Bartošem vévodil úspěšné neděli českých stájí v zahraničí. Devítiletý valach stáje Scuderia Aichner SRL doběhl dobře druhý v předzkoušce Grand Steeple-Chase de Paris v Auteuil. Dvě vítězství slavili tuzemští koně v Trevisu a dotovaná umístění vezou z Lyonu a Dortmundu.

Suroit, který se už v lednu ozdobil grupovým triumfem v Cagnes-sur-mer, se do Paříže vrátil tři týdny po nepodařeném únorovém vystoupení a tentokrát naplno ukázal své možnosti. V grupě 3 GSC Masters - Prix Troytown (4400 m, 155 000 eur) se jako outsider 28:1 od prvních metrů pohyboval v přední skupině kolem třetího místa a skákal s viditelnou chutí.

Tři překážky před koncem ho Josef Bartoš posunul na druhou příčku blízko vedoucího koně a do cílové roviny vbíhal s plnými šancemi. Na poslední překážce však svěřenci Josefa Váni mladšího nevyšel odskok, špatně se odrazil a Bartoš musel použít veškerých svých dovedností, aby zůstal v sedle.

 

Čtěte také: Bojovnice, která chtěla mít hlavu vždy vpředu. Vapeta se dožívá 25 let

 

Při ekvilibristickém záchranném manévru sice Suroitovi stáhl část uzdečky, ale po krátkém okamžiku se dokázal naplno vrátit do finiše a uhájit druhé místo s odstupem tří délek na vítěze Rosario Barona.

České stáje v neděli obeslaly čtyři mítinky ve třech různých zemích a nadmíru se jim dařilo i v italském Trevisu, kde triumfovaly ve dvou ze tří překážkových dostihů. V proutěných překážkách Premio Mogliano Veneto (3000 m) se prvního vítězství kariéry dočkal čtyřletý Black Star, kterého pro Scuderii Aichner SRL. odjezdil Jan Kratochvíl. Diavola  doběhla čtvrtá.

Vítězná premiéra se odehrála i v dalších proutkách Premio Oderzo (3500 m), ale tentokrát se týkala vítězné jezdkyně. V sedle ostříleného Kings Rocka oslavila první triumf kariéry Lenka Neprašová. Svěřenec Alžběty Faltejskové v rodinných barvách stáje Faltejsková se prosadil o 2 1/2 délky.

Zatímco manželka se radovala z vítězství v Trevisu, Jan Faltejsek cestoval s dvojicí svěřenců Zdeňka Seménky do Lyonu Parilly a v obou případech vybojoval dotovaná umístění. Se sedmiletým Punch du Rheu v barvách Dominiky Švehlové dojel pátý v proutěnkách classe 3 Prix du Mont-Verdun (3800 m, 26 000 eur) a s o dva roky mladším Younesem ze stáje Evy Píšťkové přidal šestou příčku ve steeplechase Prix Noel Biron (4100 m, 29 000 eur).

Stoprocentní bilanci měla v neděli i trenérka Jana Nováková, která vyslala dva svěřence do trojkových handicapů na písku v Dortmundu. Výsledkem byla dvě třetí místa, na něž dosáhli Hank Moody v Atermann, König & Pavenstedt-Rennen (1950 m, 5500 eur) a Imsexyandiknowit v Preis der Althoff Event-Gastronomie (2500 m, 5500 eur). V sedle obou byla Sibylle Vogt.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE