reklama 11D

Cento Lano, Firestone a Ferreolus koňmi roku. ČJF to oznámila na webu

ikonka

Zatímco Jockey Club České republiky v neděli velmi důstojnou formou uzavřel sezonu 2021 slavnostním udílením cen po prvním dostihovém dni roku 2022 v Chuchli, Česká jezdecká federace informovala o jezdcích a koních roku krátkou zprávou na svém webu.
06.04.2022 11:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Již podruhé v řadě Česká jezdecká federace oznámila jména jezdců a koní roku pouze formou krátké zprávy na svých internetových stránkách, ačkoliv původně bylo avizováno, že se udílení výročních cen v nějaké formě uskuteční. 
 
V lednovém zápisu Výkonného výboru bylo uvedeno, že generální sekretář ČJF Petr Kuklík představil návrh konceptu vyhodnocení loňské sezony, členové výboru jej vzali na vědomí a pověřili sekretariát realizací. V březnovém zápisu již byla pouze zmíněna zpráva, že Výkonný výbor bere zaslané podklady k vyhodnocení jezdecké sezony 2021 na vědomí.
 
Nakonec 6. dubna ČJF oznámila výsledky anket formou stručné zprávy na webu, u níž je přiložena prezentace se seznamy jmen jezdců a koní roku. „Česká jezdecká federace na základě nominací komisí disciplín uveřejňuje vyhlášení jezdecké sezony 2021. Všem výhercům tímto moc gratulujeme za fantastické výkony a děkujeme za skvělou reprezentaci jezdeckého sportu,“ uvedli zástupci ČJF ve zmíněné zprávě. „S každým z vítězů se pan prezident Radek Rouč plánuje osobně setkat, poblahopřát a předat zasloužené ocenění při nejbližší možné příležitosti, která bude individuálně komunikována,“ upřesnili.
 
„Bohužel formát hromadného galavečeru k vyhlášení uplynulé sezony, který bychom si osobně velmi přáli, nemůže být v tomto roce realizován, vzhledem k omezeným možnostem rozpočtu ČJF pro tento rok. Finance byly primárně alokovány do podpory vzdělávání a SCM,“ doplnila později ČJF.
 
Parkurovým jezdcem roku 2021 se stal Aleš Opatrný, koněm pak Cento Lano. V mladších kategoriích zvítězili Anna Marie Vítek, Viktor Skutecký, Tereza Svobodová a Linda Portychová.
 
V drezuře byla úspěšná Johana Vášáryová, jelikož zvítězila mezi dětmi, ale koněm roku se stal její svěřenec Firestone. Velkou rundu ovládla Petra Miki Civišová před Hanou Vášáryovou, malou Michal Knoflíček, jezdci roku mezi juniory a mladými jezdci se pak staly Tereza Matoušková, Eliška Šteflová a Eva Vavříková. V paradrezuře byl nejlépe hodnocen Vladimír Votřel, naopak účastnice paralympijských her v Tokiu Anastasja Vištalová není ani mezi nejlepší trojicí.
 
Ve všestrannosti je jezdcem roku Miroslav Trunda a druhý v pořadí je Miloslav Příhoda, jehož Ferreolus se může pyšnit titulem Kůň roku 2021. V mladších věkových kategoriích triumfovali Andrea Novotná, Nikola Birtová, Alena Kozojedová, Matěj Sukdolák a Diana Lochmanová.
 
Nejlepšími vozataji jsou Erik Zuvač, Markéta Sedlinská, Alexandr Soukup a Jiří Nesvačil junior. Juniorskou jezdkyní roku ve vytrvalosti se stala Barbora Kroupová, ze seniorů se ocenění dočkala Tereza Kopecká. Koněm roku 2021 v této disciplíně je Gazal V/G Hektro Janka Kroupy. Vytrvalost byla jedinou z disciplín pod hlavičkou ČJF, která letos měla slavnostní vyhodnocení uplynulé sezony. Konalo se 5. března na zámku v Průhonicích.
 

Psali jsme: Top vytrvalci roku 2021 jsou Hektor, Janek Kroupa a jeho dcera Barbora

 
Poněkud delší seznam jmen má voltiž. Mezi seniory je první Jan Hablovič, z juniorů pak Tereza Czyžová. Nejlepší skupinou se stali zástupci TJ Slovan Frenštát, dvojicí Adéla Kotolová a Barbora Trávníčková. Titul voltižní Kůň roku 2021 získává White Magic. Nelze opomenout paravoltiž, v té obsadila první místo Anna Rotscheinová. 
 
Čtyři vyhodnocené kategorie má reining. BR Sparky Hollywood a Martina Lissová jsou nejlepší mezi mládeží, ale i mezi amatéry. Juniorskou dvojicí roku je SK Cocoa Whiz s Marianem Štihelem. Na prvním místě mezi seniory je Jonáš Bujnoch a LV Barny Remedys.
 
Poslední kapitolou jsou zástupci pony. Ve skocích jsou na prvních místech Andrea Rajchmanová, Karolína Horníková, Kristina Vítek a Kamirez Vand Orchid´s. V drezuře pak Adéla Musilová, Alice Hubáčková, Anna Procházková a Nice Guy.
 
Zdroj: ČJF
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE