reklama 11C

Bezcílné běhání na lonži je ztrátou času. Nová kniha ukazuje jak na to

ikonka

I když tak nepůsobí, lonžování je velmi komplexní způsob práce s koněm. Zlepšuje obratnost, rovnováhu a pružnost. Pomoci vám může nová kniha Lonžování koně, kterou připravilo nakladatelství Arcaro s MVDr. Dominikou Švehlovou.
07.12.2019 17:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

Vhodnými cviky na lonži můžete koně uvolnit, ale také zlepšovat prostornost jeho chodů. Stejně jako ostatní způsoby výcviku a tréninku vyžaduje lonžování znalost chovu koní, jejich etologie, anatomie a biomechaniky. Bezcílné běhání v kruhu je totiž nejenom ztrátou tréninkového času, ale při špatném provedení může koni i ubližovat.
 
Takže jak vzít správně do ruky lonž a bič? Pomoci může trenérům a jezdcům nová kniha Lonžování koně, kterou připravilo nakladatelství Arcaro s veterinární lékařkou, dlouholetou autorkou a překladatelkou Dominikou Švehlovou. Její první stejnojmenná příručka vyšla před 16 lety, nové vydání spatřilo světlo světa na začátku prosince a je přepracované a rozšířené. Kniha má 384 barevných stran, na kterých čtenáři najdou přes 400 fotografií, kreseb a také přehledné tabulky cviků.
 
Kniha se nezabývá lonžováním pouze ve smyslu pohybu vyvázaného koně v jednotlivých chodech na lonži okolo člověka, ale pojednává o něm jako o nedílné součásti gymnastické průpravy (čili „přiježďování). A protože žádný korektní výcvik, tedy ani ten na lonži, nelze provádět bez znalostí chovu koní, jejich etologie, anatomie a biomechaniky, kniha se dostatečně věnuje i těmto tématům. 
 
Tato novinka vás seznámí s hlavními problémy, které musí u svého koně řešit každý jezdec – například změny rovnováhy či křivost, i s jejich řešením prostřednictvím lonžování. Zjistíte, jak lze na lonži procvičovat jednotlivé fáze výcvikové stupnice koně, získáte přehled jednotlivých cviků, které lze při lonžování využít pro lepší obratnost, rovnováhu a pružnost koní nejrůznějšího věku i zaměření. Na lonži koně necháte také chodit přes kavalety a skákat.
 
Nakonec na vás čekají přehledné tabulky, v nichž jsou k jednotlivým cílům lonžování (například uvolnění koně, narovnání, zlepšení prostornosti jeho chodů apod.) přehledně vytipované vhodné cviky včetně toho, v jakém prostředí, s jakou výstrojí a jak je správně provádět.
 

Kniha je k dostání v e-shopu vydavatele POD TÍMTO ODKAZEM

 

/PR článek/



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE