reklama 11C

Zimní Jezdecký pohár ČJF se přesouvá do Hradištka

ikonka

Série závodů Zimního Jezdeckého poháru ČJF čeká další kolo, které proběhne 17. února v Hradištku. V případě skokových jezdců se jedná o druhý letošní závod, při němž mohou bodovat do pohárového žebříčku. Celkově jde již o čtvrtý díl halového seriálu…
13.02.2018 14:50  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12D

 
Stejně jako o úvodní parkurové kolo Zimního Jezdeckého poháru ČJF 2018, jenž proběhlo 3. února v Královicích, také o starty v Hradištku u Sadské je mezi skokany velký zájem a tři dny před uzávěrkou přihlášek je počítáno s více jak 100 starty. 
 
Rozpis nabízí celkem sedm soutěží. V zahajovacím skákání, jež je na programu od brzkých ranních hodin se představí děti na ponících na parkuru úrovně ZP. Hned následující soutěž určená rovněž pro děti a poníky obtížnosti ZLP je započítávaná do letos nově klasifikované Pony túry. Připomeňme, že premiéru začátkem února v Královicích ovládla jezdkyně Petra Pařenicová s Maximem 2. Ta se pokusí v Hradištku svůj úspěch zopakovat, k dispozici bude mít dva poníky. S dvěma svěřenci pojede o body také Eliška Petrusová či Kristýna Kalibánová.
 
Připravené budou celkem tři rámcové soutěže od 100 do 110 centimetrů, tak aby si na své přišli i jezdci, kteří o pohárové body ve vypsaných túrách neusilují. Následovat budou dvě tradiční seriálové rundy pro velké koně. Na překážkách s výškou do 115 cm, tedy L* změří své síly účastníci tzv. Malé túry. V přehledech startujících figuruje přes dvacet velmi silných dvojic. Mezi nimi ty, jež úspěšně absolvovaly první závod. Například Denisa Vegrichtová, která s Garfieldem dokončila královické kolo na bronzové pozici. Konkurovat jí budou mimo jiných Jan Štětina, Rudolf Doležal nebo specialisté na všestrannost Miloslav Příhoda a Eliška Orctová. 
 
Pětice výše uvedených jezdců si nenechý ujít ani vrchol závodů. Tím bude soutěž S*, jejíž překážky budou dosahovat výšky 125 centimetrů a bodovaná bude do pořadí tzv. Velké túry. V úvodním kole v Královicích se z vítězství a zisku nejvyššího počtu bodů radoval Václav Studnička, který v seznamu přihlášených do Hradištka (alespoň prozatím) chybí. Jména v přehledu startujících však slibují kvalitní sportovní podívanou a zajisté se jejich počet ještě rozroste. 
 
Uzávěrka přihlášek je stanovená na pátek 16. února. Program odstartuje v sobotu 17. února v 8.00 hodin zahajovací skákání pro pony, na které bude navazovat dalších šest klání. Velká túra celodenní jezdeckou akci uzavře. Podrobnosti najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE