reklama 11B

Devadesátka EquiTV z Velké túry ZJP v Královicích

ikonka

Zimní Jezdecký pohár České jezdecké federace v parkurovém skákání odstartoval v sobotu 3. února v Královickém dvoře. Kamery EquiTV u toho nechyběl. Dříve než přineseme ucelenou reportáž, se můžete podívat na Devadesátku věnovanou Velké túře.
06.02.2018 14:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

DEVADESÁTKU EQUITV Z VELKÉ TÚRY V KRÁLOVICÍCH SLEDUJTE TADY

První kolo skokové části Zimního Jezdeckého poháru ČJF se konalo v sobotu 3. února v Královickém dvoře. Obhájce loňského prvenství z pohárové Velké túry v Královicích Jan Štětina se do finále tentokrát probojoval hned s třemi koňmi.

S Conthargosem-S i s hřebcem Gylordem-S si přinášel zatížení čtyřmi body ze základního kola, a přestože napodruhé nechyboval, skončil s nimi na šesté respektive páté příčce. 
Čtyři trestné body v součtu si dovezl Jan Štětina do třetice i ve dvojici s Guusem S. Tentokrát ovšem nechyboval v základní části, ale až ve finále, v němž bojoval o prvenství.

O medailové pozice se totiž podělili jezdci, kteří se svými koňmi udrželi nulu na bodovém kontě až do úplného závěru. O konečném pořadí tak rozhodoval čas dosažený na finálovém kurzu. 
Dvě bezchybné jízdy předvedl Filip Doležal s devítiletým hnědákem Cesandrem. S časem 48,38 sekundy dokončil na třetím místě. O sedm desetin sekundy rychlejší byla Denisa Vegrichtová v tandemu s Phoebe, a dojela si tak pro pohárové body za druhou příčku.

Na pomyslné zlato a nejvyšší počet bodů do žebříčku Zimního Jezdeckého poháru dosáhl Václav Studnička. Ten s ryzkou Elis dokončil obě části soutěže bez penalizace. Přestože na rozdíl od svých konkurentů tolik nezkracoval obraty, díky rychlému cvalu zaznamenal z bezchybných dvojic nejlepší čas a zasloužené zvítězil.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE