reklama 11D

Zimní Jezdecký pohár ČJF pohledem Báry Vojtkové

Vracíme se zpět k rubrice, která se věnuje Zimnímu Jezdeckému poháru. Ten má za sebou již úvodní kola této sezony. Na to, jak je tento seriál pro jezdce zajímavý a atraktivní jsme se tentokrát zeptali pravidelné účastnice ve skocích Barbory Vojtkové…
09.02.2017 10:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jak vzpomínáte na předešlé ročníky Zimního jezdeckého poháru?

Tento seriál patří mezi oblíbené závody. Ať už jednotlivá kvalifikační kola v Hradištku nebo finále na výstavištiLysé nad Labem byly vždy skvěle organizačně zvládnuté a po zimní pauze byly pro většinu jezdců velkým lákadlem.

Kterédřívějších zimních závodů ve vás zanechaly nejsilnější vzpomínky?

Každé fináleLysé nad Labem je nezapomenutelný zážitek, jakpozice závodníka, takpozice diváka. si minulý rok nejvíce užila soutěž halové všestrannosti jako divák. Velmi silný zážitek ve mně zanechali i kvalifikační kola v 2015, kde se námCarusem Medimade podařilo vybojovat dvě vítězné deky.

Jak vy osobně vnímáte existenci Zimního jezdeckého poháru a Jezdeckého festivalu?

Velice kvituji fakt, že se už i v České republice můžeme pochlubit halovými závody takové úrovně, které jsou atraktivní i pro diváky.

Co pro vás bylo motivacíúčasti?

Velkou motivací je místo konání, Hradištko máme prakticky za rohem. A pak dlouhá zimní pauza.

Jak je dle vás atraktivní finále, které se koná při jezdeckém festivalu?

Finále Zimního poháru je velice atraktivní. Na startovní listině můžeme najít mnoho dobrých jezdců a skvělá divácká kulisa jen zážitek umocňuje.

Jak jste spokojená se současným modelem?

Líbí se mi, že program jezdeckého festivalu nabízí soutěževíce jezdeckých odvětví, jako je drezura, vozatajství či voltiž… Obtížnost skokových soutěží je, podle mě, vybrána velmi pečlivě a odráží skutečnost, že se závody konají v hale a na úplném začátku sezóny.

Uvítala byste nějakou změnu?

Jediné, co by se mohloLysé nad Labem zlepšit, je opracoviště pro koně a parkoviště, které by pro kamiony a přepravníky pro koně mělo být zadarmo.

Plánujete se i letos účastnit Zimního jezdeckého poháru resp. Jezdeckého festivalu?

nadcházející sezóně bychom se rádi zúčastnili některéhokvalifikačních kol i samotného Jezdeckého festivalu. Doufám, že počasí nám plány nezkazí.

Jaké jsou vaše cíle pro letošní Zimní Jezdecký pohár?

Budeme se snažit podat ty nejlepší výkony. Na začátku sezóny je těžké cokoliv předpovídat, ale jak se říká: ,,Bez velkých cílů nelze dosáhnout úspěchu.“ (M. Aurelius)




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE