reklama 11C

Zelinková i Klus šestí při sobotním CSIO Budapešť

ikonka

Česká ekipa má za sebou další vydařený den na mezinárodních skokových závodech CSIO5* v maďarské Budapešti. V sobotu 11. srpna si pěkné umístění připsala Zuzana Zelinková, když skončila s Kleiner Lordem v nejtěžší soutěži dne na šesté pozici…
11.08.2018 20:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

O závěr předposledního skokového dne se v Budapešti postarala EXIM Grand Prix, což byla soutěž jedoucí se v rámci Světového poháru. Tato soutěž s výškou překážek 140-160 centimetrů byla také započítávána do Longines žebříčku. Na startu se sešlo více jak 40 dvojic, z toho desítka předvedla v základním kole bezchybný výkon. Pro tyto dvojice bylo následně připraveno rozeskakování, kde se rozhodovalo o pořadí na příčkách nejvyšších.

K české radosti jsme měli v rozeskakování hned dvojí zastoupení. Pěkné šesté místo konečného pořadí získala Zuzana Zelinková s Kleiner Lordem. Ta v rozeskakování inkasovala 4 trestné body za jedno shození. Druhou českou jezdkyní v rozeskakování byla Anna Kellnerová, která s Balguerem nakonec obsadila desátou příčku.

Česká jezdkyně Zuzana Zelinková však nebyla jediným Čechem, kdo si ten den dojel pro šesté místo. Na stejnou pozici totiž dosáhl i Marek Klus. Jednalo se o skokovou zkoušku 145 centimetrů vysokou, která byla hodnocena na čas. Český jezdec sedlal Carebise a díky bezchybnému výkonu se nakonec radoval právě z šesté pozice.

Marek Klus tento den získal ještě jedno umístění v elitní desítce. S mladým koněm Solidatem, který je letos šestiletý, si totiž do třetice dobře vedl v soutěži pro mladé koně. Ani tentokrát nechyboval a jeho výkon stačil na čtvrté místo konečného pořadí. Na první příčku tentokrát ztratil český jezdec zhruba jednu vteřinu.

Do elitní desítky se v této soutěži vešel ještě Aleš Opatrný, který se sedmiletým Forewerem dokončil taktéž bez trestných bodů. Jeho dosažený čas mu vynesl osmé místo konečného pořadí.

V neděli vyvrcholí závody v Budapešti Pohárem národů, kde se rozhodne, které týmy postoupí do finále v Barceloně.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE