reklama 11C

Vytrvalost 2014 mezinárodně v okolí řeky Moravy

V sobotu 19. července 2014 se budou konat mezinárodní závody v jezdecké vytrvalosti v Třeštině u Mohelnice. Vypsány jsou soutěže jednohvězdové na 90 km a dvouhvězdové na 120 km. Obě v juniorské i seniorské kategorii...
26.04.2014 00:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Ilustrační foto Michaela Litovová
 
Trať povede okolím řeky Moravy a k vrchům nad městem Zábřeh.
 
Pořadatel závodu, Stáj Kyselý, připravuje závod v odkazu na mistrovství Evropy juniorů a mladých jezdců, které se v Zábřehu na Moravě konalo v roce 2006. Závod mistrovství Evropy zavedl jezdce do Třeštiny, kde byla jedna z veterinárních kontrol. Letos bude start v Třeštině, veterinární kontroly v průběhu závodu v Zábřehu a dojezd opět v Třeštině. Na koně tedy čeká jak rychlejší trať v okolí řeky, tak náročný terén nad Zábřehem.
 
Jedná se o jediné mezinárodní závody ve vytrvalosti konané v České republice během roku 2014, takže se předpokládá velký zájem jak českých jezdců, tak jezdců z okolních zemí. Pro Třeštinu coby areál budou závody pořadatelsky první, věřme však, že v rukou zkušeného organizátora se závody vydaří a dají vzniku nové stálici v České republice.
 
Souběžně s mezinárodními závody se budou konat také soutěže národní od stupně Z do stupně ST. Zároveň se poběží oblastní mistrovství severní Moravy a již pátý ročník republikového Veteran Cupu, soutěže pro jezdce starší 50 let. Podrobnosti najdete na www.vytrvalost.com.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }