reklama 11B

Vyjádření k vývoji realizace výstavy Koně v akci

V uplynulých týdnech se rozvířila bouřlivá debata o budoucnosti mezinárodní výstavy Koně v akci. Hovoří se o tom, že její letošní 15. ročník je ohrožen. Co této zvěsti nahrává a jaká je aktuální situace? To se dozvíte z vyjádření ředitele DS...
24.04.2013 12:09  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Ilustrační foto archiv DS
 
 
Této „zvěsti“ nahrává skutečnost, že Ministerstvo zemědělství ČR letos neuvolnilo finanční prostředky na chovatelské výstavy a spolupořadatel výstavy, Asociace svazu chovatelů koní, tedy nemůže finančně přispět na realizaci výstavy Koně v akci. Asociace svazu chovatelů koní navíc Dostihovému spolku a.s. oznámila, že vzhledem k chybějícím finančním prostředkům a pokročilému času nemůže s Dostihovým spolkem a.s. uzavřít smlouvu o spolupráci při pořádání výstavy Koně v akci. Dostihový spolek a.s. jako hlavní pořadatel toto respektuje a musí na vzniklou situaci reagovat.  
 
Mezinárodní výstava Koně v akci je pro Dostihový spolek a.s. jednou z klíčových událostí sezony a rozhodně stojí o její konání. Vzhledem ke vzniklé situaci však pracuje s nouzovou, úspornější variantou programu. Uvažuje např. o zkrácení termínu konání ze tří na dva dny či o částečném omezení doprovodného programu. Vše ale závisí především na finančních prostředcích.
 
Dostihový spolek a.s. loňskou sezonu ukončil se ziskem, rovněž samotná výstava skončila s plusovým výsledkem. Nicméně Dostihový spolek a.s. si stále nese ztráty z minulých let, které musí postupně snižovat. Proto je zajištění finančních prostředků klíčové pro rozhodnutí o konání či nekonání výstavy. Obchodní oddělení prošlo v nedávné době obměnou a mění se i obchodní a marketingová strategie. V segmentu potravinářských a zemědělských firem hledáme nové partnery pro spolupráci nejen při výstavě
 
V souvislosti s výstavou Koně v akci se často hovoří také o spolupráci s dosavadním hlavním odborným mediálním partnerem, společností Profi Press. Vážíme si dlouhodobé spolupráce, nicméně s ohledem na novou obchodní a marketingovou strategii je i tady nutné diskutovat o nových podmínkách spolupráce. Mrzí nás, že prozatím nedokážeme v této záležitosti nalézt společnou řeč. 
 
Dostihový spolek a.s. chce mezinárodní výstavu Koně v akci zachovat a pro její konání v roce 2013 učiní maximum možného. O výsledku však rozhoduje mnoho kritérií, která musíme vnímat a brát na zřetel. Doufáme, že se nám potřebné finanční prostředky podaří zajistit a že znovu navážeme kvalitní spolupráci s Asociací svazu chovatelů koní a s dalšími subjekty, které se na výstavě v minulosti podílely a byly součástí jejího bohatého a atraktivního programu. 
 
Ing. Michael Skalický, Ph.D.
ředitel společnosti Dostihový spolek a.s. 
 
V Pardubicích dne 24. dubna 2013



reklama 13A

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE