reklama 11C

Vítězství Jiřího Papouška ve Velké ceně Hořovic

ikonka

V rámci Českého skokového poháru se po několikaleté odmlce radoval z vítězství Jiří Papoušek. Nejlepší výkon podal tento jezdec při Velké ceně Hořovic, která se konala v neděli 8. července. Do poslední chvíle však nebylo rozhodnuto…
09.07.2018 09:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Jiří Papoušek v sedle Dukata VTH startoval ve finále jako poslední. Věděl, že pokud bude chtít vyhrát, potřebuje jít nejen bezchybně, ale také rychle. „Měl jsem ve finále dvakrát namále, riskoval jsem,“ přiznal po dojezdu Jiří Papoušek. „Jsem ale moc rád, že to opět vyšlo. Dlouho jsem však nevěřil, že to bude stačil. Před posledním skokem jsem zbytečně vzal zpátky a přidal jeden cvalový skok. Bál jsem se, že jsem kvůli tomu ztratil vítězství,“ doplnil. Nakonec to však pro něho dopadlo dobře. Dvojice dokončila finále bez trestných bodů a jejich čas 48,07 vteřiny na prvenství stačil. 
 
Do jeho startu průběžně vedl Jan Chýle s Cimburou 1, který dokončil v čase 49,26 vteřiny. Tento výsledek mu vynesl konečné druhé místo. Třetí místo si zajistil Jan Štětina, který se představil s Verdim-S. 
 
De finále hořovické Velké ceny postoupilo tradičně deset jezdců, z toho osm dokončilo základní kolo bez trestných bodů. Udržet bezchybné konto se podařilo nakonec čtyřem. Vedle již zmíněné elitní trojice to byl ještě na čtvrté pozici Přemysl Adam s Cachasem. Nejrychlejší jízdu ve finále předvedl Aleš Opatrný na Chablouovi, o vítězství se však připravil jednou chybou v základním kole. Díky výbornému času nakonec skončil pátý. 
 
Jan Chýle si bodovým přídělem za druhé místo pojistil průběžné vedení v žebříčku Českého skokového poháru. Na kontě má nyní 55 bodů, a to především díky čtyřem druhým místům. Se 42 body je aktuálně druhý Marek Klus. Třetí Jan Štětina má 35 bodů a s dvoubodovou ztrátou je na čtvrté příčce Ondřej Pospíšil. 
 
V dalším kole série U25 se jezdci představili na parkuru stupně ST* (135 centimetrů). Zajímavě postavený a technicky náročný parkur nakonec překonalo pouze pět dvojic bez trestných bodů, které se o vítězství utkali v rozeskakování. V něm vsadil na jistotu Peter Rhodes a přestože měl se Samsonitem nejpomalejší čas, jako jediný ani napodruhé nechyboval. Díky tomu se stal vítězem. Na stupínek vítězů se dále dostali Matouš Kořínek za výkon s koněm Casius 1 a Tereza Woznicová, která sedlala Calupa. 
 
První nedělní finálovou soutěží byla skoková zkouška určená pro juniory. V rámci Czech Junior Cupu si pro další vítězství dojela Natálie Kovářová. V sedle koně Chacco-To předvedla v rozeskakování velice rychlou jízdu a díky bezchybnému výsledku si na konto připsala opět plný počet bodů do žebříčku. Díky tomu je tato jezdkyně s náskokem ve vedení. Rychlejší v rozeskakování byla Lucie Melmerová, s Filoubetem W&S však jednou chybovala. Ve výsledkové listině se tak dostala za bezchybnou trojici jezdců a skončila čtvrtá. Bez trestných bodů dokončily základní kolo i rozeskakování ještě Anna Kostková s Contessou a Aneta Bártková v sedle Horákyně.
 
Další kolo Českého skokového poháru se přesouvá hned následující týden do Olomouce. Závodit se tam bude ve dnech 12. až 15. července. Další podrobnosti o celém seriálu naleznete na adrese www.ceskyskokovypohar.cz



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE