reklama 11A

Vítězné Arezzo i úspěch ve finále druhý týden

V Arezzu zněla opět česká hymna, opět díky Emmě Augier de Moussac. Nebyla však jediná, kdo dosáhl na cenné úspěchy na předních příčkách při druhém skokovém týdnu 25. - 30. března na závodech CSI3* v italském Arezzu při Toscana Tour...
01.04.2014 09:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Barbora Tomanová skončila v závěrečném finále Silver Tour šestá. Foto archiv jezdkyně

Na nejvyšší příčku dosáhla Emma Augier de Moussac ve finále sedmiletých koní, když ve středu sedlala klisnu Corinda vd Reesthoeve. Parkur 130 cm zvládly bez zaváhání a v rozeskakování 14 koní předvedly nejlepší výsledek. Právě na 14. příčce pak skončila druhá česká dvojice Nikola Bielíková a Clive, kteří v rozeskakování nestartovali. „Je zde více koní než předchozí týden, ale kurzy jsou více méně stejně obtížné,“ řekla jezdkyně, která dosáhla ještě několikrát na přední umístění. 
 
Emma však nebyla jediná, kdo se ukázal na první pozici – u Zuzany Zelinkové však šlo o dělené místo. Výbornou formu předvedla s pětiletou Evitou R, neboť dvakrát dokončila bezchybně a získala již zmíněné dělené první místo. Pouze první den jednou shodily. Soutěž pro pětileté koně se jela všechny tři dny pouze na trestné body.
 
O úspěšný závěr závodů se postarala v neděli Barbora Tomanová, která nastoupila s klisnou Sorceress na strat finále Silver Tour (145 cm). „Vůbec se to nedá srovnávat s předchozími dny, stejně jako s dílčími soutěžemi Gold Tour. Byl to opravdu náročný kurz, taky se tam sbírali body do Longines žebříčku,“ zmínila Barbora Tomanová. „V rozeskakování jsem riskovala a na vítěze mi chybělo cca sekunda a půl, což je fajn – ale hlavně super skákala,“ doplnila. Příští týden bude Barbora Tomanová sedlat již obě své koně, Sorceress a Kohena, v Gold Tour. „Nechtěla jsem jít se Sorčou první den hned 145 cm, nebo pak následující den sice parkur o 5 cm nižší, ale následně GP na 150 cm. Proto jsem zvolila na první týden Silver Tour,“ okomentovala jezdkyně. 
 
V nejvyšší soutěži, nedělní Grand Prix, odstartovaly dvě české dvojice. Lépe skončila Emma Augier de Moussac, která po dvou chybách s Danthe Rdps skončila devatenáctá. Zuzana Zelinková s Luka´s Ninjou inkasovali 14 trestných bodů.  
 
České dvojice se prosadily víckrát na dekorovaných pozicích, a to i v Gold či Silver Tour, stejně jako Kateřina de Jagerová mezi dětmi a juniory. Kompletní výsledkové listiny všech soutěží naleznete ZDE



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE