reklama 11C

Vítězem výběru hřebců PK CS 2012 se stal Caradox

Ve dnech 23. – 24. listopadu 2012 proběhl ve skvěle vybaveném a připraveném areálu JS Nesměň Lenky Kabátové již 12. ročník Výběru hřebců do plemenitby PK Slovenského teplokrevníka v ČR. Reportáž zaslala Ing. Lucie Zavadilová ze sekretariátu SCHCS...
25.11.2012 18:50  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

Caradox. Foto Jan Kameník

Z původně přihlášených čtrnácti nastoupilo k výběru 9 hřebců ročníku 2010. Po oba dny se předváděli v hale ve skoku a v pohybu ve volnosti, v sobotu navíc venku na tvrdém podkladu. Vybráni do plemenitby byli tři hřebci.
 
Caradox. Foto Anna Reinbergerová
 
Vítězem výběru se stal hnědák CARADOX (Oldenburger springpferd, Carambole – Las Vegas po Lamoureux I, Paradox I) v majetku Pavla Hladíka z Židovic. Ve zkoušce vloh a vlastností obdržel 8,0 bodů.
 
Quintero´s CassinyFoto Anna Reinbergerová
 
Druhý vybraný, tmavý hnědák QUINTERO´S CASSINY (holst., Quintero – Wega po Cassini I), patří Luboši Kozákovi z Hluboké nad Vltavou a za zkoušku získal 7,9 b.
 
Pandrhola. Foto Anna Reinbergerová
 
Třetím vybraným je PANDRHOLA (CS, Padinus – Cassindi po Cassini II), polobratr plemeníka CRUX, v majetku Ing. Zdeňka Müllera, CSc. z Mnětic. Ve zkoušce vloh a vlastností byl ohodnocen 7,8 b.
 
Výběrové komisi se zároveň představilo 6 dalších adeptů na licenci plemeníka, kteří mohli být vybráni na základě zápisu v jiné plemenné knize, nebo na základě vlastní výkonnosti. Z nich byli vybráni následující jedinci.
 
CANNAVARO, nar. 2010, holst, běl., Cannavaros – Venetia po Con Air, maj. Sport a Media, s.r.o., Slovensko, vítěz výběru PK ČT 2012 
 
QUÄNTCHEN GLÜCK, nar. 2007, něm. sport. kůň,  ryz., Quaterback – Kandy po Kolibri, maj. Eva Svobodová, Sadská, zapsán a absolvoval ZV v PK v Německu, účastník bundesšampionátu a MS mladých koní ve Verdenu 2012 
 
COSTLY FRIEND, nar. 2004, CS, hd., Silvio II – Čemeřice po Časpal xx, maj. Roman Kmínek, Hradec Králové, vlastní výkonnost skok ST.
 
Ing. Lucie Zavadilová



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE