reklama 11A

Vítězem EJC 2018 v Chuchli je Bauyržan Murzabajev

ikonka

Úchvatnou podívanou nabídl v sobotu 22. září 4. ročník Evropského poháru žokejů, na němž se představilo šestnáct skvělých jezdců z rekordního počtu patnácti zemi. V celkovém bodování zvítězil Bauyržan Murzabajev…
22.09.2018 19:12  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Foto Ivan Krejza / Jezdci.cz
 
Bauyržan Murzabajev je trojnásobný český šampión, působící druhou sezonu v Německu a reprezentující rodný Kazachstán. Zopakoval tak triumf z roku 2016 a stal se prvním dvojnásobným držitelem poháru. Druhý při své české premiéře skončil Francouz Jean-Bernard Eyquem, bronz uhájil zástupce Německa Andreas Helfenbein.
 
Nejsledovanějším dostihem programu byl EJC Leram Million (1400 m), jehož dotace 2,6 mil. Kč přilákala mimořádně skvělou sestavu, jíž vévodil legenádrní irský sprinter Gordon Lord Byron. Byl samozřejmě favoritem (1,6:1), v polovině cílové roviny vedl, avšak v závěru klesl na konečnou pátou příčku. Jistě o délku a půl se prosadil druhý favorit (6,5:1), čtyřletý tmavý hnědák Troizilet (ž. Eyquem), jenž byl jedním ze dvou vítězů stáje Leram a jedním ze tří vítězných svěřenců trenéra Václava Luky během odpoledne. Jeho hattrick načal podle očekávání favorit EJC Lokotrans Middle (1800 m), nejvýkonnější český mílař současnosti Wireless, kterého při prvním zdejším vystoupení k již jedenáctému prvenství kariéry dovedl Bauyržan Murzabajev, a opanoval tak tento dostih potřetí v řadě. Hattrick Václava Luky pak dovršila v EJC Baltro Long - 40. Velké ceně českého turfu (2400 m) rovněž prvně na českém území startující tříletá bělka stáje Hana Veselá Rousse, v sedle také s Bauyržanem Murzabajevem, který tímto výsledkem definitivně potvrdil zisk poháru.
 
Čtvrtým z nejvýznamnějších dostihů byl hned v úvodu EJC Pemat Trading - 82. Gerschův memoriál (1400 m) pro dvouleté koně, a ten stejně jako vloni ovládl slovenský šampión Jaroslav Línek, jehož letošním partnerem byl reprezentant stáje Dr. Charvát, svěřenec Pavla Tůmy King Archie.
 

Videozáznamy všech dostihů najdete na www.equitv.cz

 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE