reklama 11B

Veřejná sbírka Záchranné sítě pro koně končí

ikonka

Pořízení několika záchranných sítí pro velká zvířata (obzvláště koně), to byl cíl veřejné sbírky, která po 3 letech existence končí v pátek 20. října 2017. Pokud tedy chcete přispět na nákup úplně té poslední „sbírkové“ sítě, máte poslední šanci!…
19.10.2017 15:44  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Oficiálním účelem sbírky je: „Nákup 16 záchranných sítí a dvou závěsných konstrukcí pro velká zvířata, obzvláště koně, zabezpečení jejich dostupnosti pro Integrované složky záchranného systému, zabezpečení instruktáže o použití záchranných sítí a nouzových situacích s ohledem na záchranu života a zdraví zvířat a zamezení ohrožení životů a zdraví lidí, zabezpečení možnosti vypůjčení závěsné sítě a závěsné konstrukce soukromým osobám – majitelům pro dlouhodobou léčbu zvířat vyžadujících tuto formu podpory a pro zapůjčení soukromým majitelům se zvířaty v situaci akutně ohrožující jejich život a zdraví.“
 
Sbírka má osvědčení od Krajského úřadu Libereckého kraje podle zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách ze dne 20.října 2014. 
 
Číslo účtu, na které mohou dárci zasílat své příspěvky, je: 2100669632/2010. Posledním dnem, kdy však bude možné na uvedené konto zaslat finanční prostředky, je 20. říjen 2017, neboť sbírka byla vypsána na dobu tří let. 
 
Za tuto dobu se podařilo koupit nakonec 5 záchranných sítí. Díky dalším aktivitám v oblasti osvěty se však několik záchranářských sborů rozhodlo pořídit tyto záchranné sítě z vlastních prostředků, a tak je již celá řada případů (minimálně dvanáct zmapovaných), kdy byly využity při ostrých zásazích a zachraňovaly koňské životy. 
 
Vyhlašovatelem sbírky je sdružení EDUvet.cz z.s. Ve spolupráci s hlavní iniciátorkou sbírky – MVDr. Lýdií Čačkovou – připravíme po ukončení sbírky podrobné zhodnocení celého projektu!
 
​Foto archiv EDUvet.cz



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE