reklama 11A

Ve švýcarském Givrins se jelo o reiningové tituly

Ve dnech 11. – 13. srpna se v Givrins jelo MS seniorů a ME juniorů a mladých jezdců v reiningu. Na startu nechyběli Brenda Lesniczáková a Lukáš Brůček. Rozdalo se pět sad medailí, jednu zlatou si na krk pověsila také dcera Michaela Schumachera...
15.08.2016 11:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: FEI / Andrea Bonaga

Rodina bývalého závodníka formule 1 Michaela Schumachera podporuje vrcholový reining, jeho žena Corinna je hlavním motorem akcí konaných v jezdeckém centru ve švýcarském Givrins.

Ve dnech 11. – 13. srpna se tam konaly dva reiningové šampionáty. Senioři závodili o medaile v mistrovství světa, junioři a mladí jezdci jeli mistrovství Evropy. A právě v ME v kategorii mladých jezdců dokázala zvítězit dcera slavného páru Gina Schumacher, když s koněm ARC Guns M Smokes získala skóre za finálovou jízdu 219. Stříbro bral Ital Enrico Sciulli na Snips Gotta Bud (217,5) a třetí dojela Anna Lisec z Rakouska na Tari Whizin (214,5).

Skvěle si vedla česká jezdkyně Brenda Lesniczáková na Ima Lil Pepto, když dojela ve finále mladých jezdců patnáctá.

V nejmladší kategorii, tedy juniorské, se ze zlaté medaile radovala Rakušanka Celina Bachleintner s Paintball Gun, který získala 215 bodů. Stříbro brala Marie Baralon (FRA) s Chicken Sandwich a třetí místo putovalo také do Francie zásluhou Margaux Legrand s New Doc Peppy Cat.

Týmové hodnocení mladých kategorií na ME ovládlo Německo, druhá byla Itálie a třetí Belgie. O soutěži družstev seniorského mistrovství světa jsme vás informovali, pro připomenutí, vítězi se stali jezdci Belgie, druhé místo brali Němci a třetí příčku vybojovali Rakušané.

Ve finále seniorského světového mistrovství se setkalo jednadvacet nejlepších dvojic z kvalifikací. Lukáš Brůček s Lil Smokin Gun se do finále bohužel nedostal, ale jeho výkon v kvalifikacích byl přesto výborný, zajel za 212,5.

Mistrem světa se po napínavém finále plném vynikajících výkonů stal Ital Gennaro Lendi s koněm Yankee Gun se skóre 222. Druhé místo bral Němec Grischa Ludwig s Gwhiz Im Smart a třetí dojela Tina Künstner-Mantl (AUT) s Nu Chexomati.


Veškeré informace najdete na tomto webu.

 




Štítky: reiningGivrins
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }