reklama 11C

Ve Wiener Neustadtu Češi opět sbírali úspěchy

Další závodní klání se konalo v rakouském Wiener Neustadtu ve dnech 7. – 12. července. Nejen s mladými koňmi se představil úspěšně Kamil Papoušek, dále se vedlo Karlu Polákovi, Kateřině Mestenhauserové, Natálii Crnkové i Francesce Kolowrat-Krakowské…
13.07.2015 14:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto Kateřina Návojová

úterní Premium Tour se Kamil Papoušek a Centisimo prosadili do elitní desítky, když na parkuru 130 centimetrů vysokém skončili osmí. O den později si jezdecLansinkem dojel opět při Premium Tour pro deváté místo. Do nejlepší patnáctky se dostala i Natálie Crnková s Congo Kingem a Václav NágrNormanem. Čtvrteční Medium Tour  (135 cm) měla vepředu opět jedno české jméno, a to Kamila PapouškaBel Cantem Hradiště na sedmém místě. V nejvyšší čtvrteční soutěži Big Tour (145 cm) siparkurem nejlépe poradila Francesca Kolowrat-Krakowská a s Vorietou si bezchybnou jízdou zasloužila 14. příčku výsledkové listiny.  Stejné místo získala i o den pozdějiFrascati van ter Hulst, a to na parkuru 135 centimetrů při Medium Tour.

V sobotním Velkém Steinfeldském Derby (145 cm) získal po rozeskakování pěkné sedmé místo Kamil Papoušek a Centisimo. Tentýž den si dojel ještě pro čtvrtou příčku ve finále Premium Tour (135 cm), kde sedlal Bel Canta Hradiště. Do rozeskakování se probojovala i Natálie Crnková a Congo King. Po jedné chybě si odnesli 10. místo. Tato soutěž se konala za umělého osvětelní.

Čeští jezdci nechyběli ani v soutěžích pro mladé koně. Na dělená první místa díky bezchybnému parkuru se v prvních dnes dostal Karel Polák, Kateřina Mestenhauserová i Kamil Papoušek. Mladí koně ve věku 5 – 7 let bojovali nejen s trestnými body, ale i časem, až v „Ostarichi šampionátu“. V této dvoukolové soutěži se v pětiletém ročníku nejlépe umístila Kateřina Mestenahuserová s koněm Fhorla. Dokončili na desáté příčce, po jedné chybě v  rozeskakování.  Jen o jedno místo pod touto českou dvojicí skončil Karel Polák a Manasquan M Z, kteří v rozeskakování vzdali. Sobotní finále se jelo na parkuru 120 centimetrů.

Šestiletí koně bojovali v sobotním finále na parkuru 130 centimetrů. Nejvíce se zde dařilo Karlu Polákovi s Empire. Ti sice nechybovali, o rozeskakování se však připravili trestnými body za překročení času. Dojeli si pro devátou příčku.  S jednou chybou v sobotním finále skončil Kamil Papoušek a Frisco jako jedenáctí.  Tomuto jezdci se však nejvíce dařilo v nejstarším ročníku. Mezi sedmiletými koňmi (140 cm) si dojel Kamil Papoušek s koněm Stakko pro konečné páté místo výsledkové listiny.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE