reklama 11D

Valkenswaard United ve vedení po GCL v Cascais

Do vedení žebříčku Global Champions League se po devátém kole v portugalském Cascais probojoval tým Valkenswaard United. Druhé kolo, které se konalo v sobotu 8. července, bylo plné vzestupů i pádů mnoha týmů…
09.07.2017 20:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: GCL / Stefano Grasso

Tým Valkenswaasd United se postavil do vedení GCL v Cascais poté, co byl diskvalifikován doposud vedoucí tým Miami Glory.

Týmu Mexico Amigos pomohly dvě nuly, které do cíle dovezl Henrik von Eckermann, čímž svůj tým posunul do vedení před zástupce Paris Panters Jacka Towela a Lillie Keenan. Tým Valkenswaard United nakonec obsadil bronzovou příčku.

Jezdec v barvách Miami Glory Scott Brash sedlající Hello Forever byl ze soutěže diskvalifikován kvůli známkám krve na koni. Spoluzakladatel GCL Jan Tops se ztotožňuje s názorem ostatních jezdců, že je známo jakou péči mají koně Scotta Brashe a dodává, že toto pravidlo FEI musí změnit.

Čtyři týmy si z prvního kola nesly čisté konto, a to Miami Glory, Rome Gladiators, Paris Panters a Doha Fursan Qatar.

Jezdkyně U25 Lillie Keenan z Paris Panters dojela do cíle druhého kola se zatížením čtyř trestných bodů stejně jako její týmový kolega Jack Towell.

Stejný osud potkal také Marlona Modolo Zanotelli z Rome Gladiators, který zaznamenal v průběhu závěrečného parkuru jednu chybu. Abdel Said k tomuto výsledku přidal týmu dalších osm trestných bodů.

Tým Valkenswaard United vstoupil do druhého kola s pouhými čtyřmi trestnými body. Marcus Ehning inkasoval v sobotní části osm trestných bodů. Výsledných dvanáct trestných bodů znamenalo bronzovou příčku.

I Doha Fursal Qatar postoupil do druhého kola s výhodou nulového zatížení. Sheik Ali Al Thani však překonal parkur s devíti trestnými body a Bassem Hassan Mohammed přidal dalších pět bodů. Tomuto týmu tak patřilo výsledné páté místo.

Harrie Smolders z Hamburg Diamonds dokončila i druhé kolo s čistým kontem. Jos Verlooy po dvanácti trestných bodech z prvního kola týmu připsal další čtyři body. Tento výsledek tak pro tento tým znamenal šesté místo.

Kolo plné vzestupů i pádů se týkalo také zástupce Chantilly Pegasus Sergia Alvareze Moyu, který si pro druhé kolo zvolil jiného koně než pro zahajovací, kde inkasoval dvacet trestných bodů. V sedle Carla dokončil s nulou.

Domácímu týmu Cascais Charms se od fanoušků dostalo mohutné podpory. Výsledných dvacet trestných bodů je v žebříčku posunulo níže spolu s Cannes Stars a Madrid In Motion.

St Tropez Pirates přijeli do Cascais na vedoucí pozici žebříčku GCL. Julien Epaillard a Simon Delestre ale zaznamenali mnoho chyb, čímž se vyřadili z šance o přední umístění.

Týmy Shanghai Swans, Monaco Aces a London Knights byly vyloučeny v zahajovacím kole. Těžkou noc měl i tým Berlin Lions.

Po kole v Cascais se do vedení žebříčku GCL probojoval tým Valkenswaard United se 170 body, Hamburg Diamonds se s 166 body postavili na druhé místo a tým St Tropez Pirates se z vedení propadl na průběžnou třetí příčku.

Global Champions League se nyní přesouvá do francouzských Chantill, kde se odehraje již desáté kolo, při kterém si jezdci budou moci měnit týmy.

Zdroj: tisková zpráva GCL




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE