reklama 11C

V sobotním PN Lamprechtshausen nejlépe Najmanová

Pohár národů dětí, juniorů a mladých jezdců byl na programu při sobotním dni 23. května na CSIO Lamprechtshausen. Náročné parkury se nejvíce vydařily Sofii Najmanové se Stardanem. Loňská finalista na mistrovství Evropy zajela celkem za jednu chybu…
23.05.2015 21:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Sofie Najmanová a Stardano dokončili druhé kolo Poháru národů dětí bezchybně. Foto Lukáš Najman

FOTOGALERIE

Sofie Najmanová a Stardano byli silnou oporou dětského týmu, neboťobou kolech předvedli nejlepší výkon. V tom prvním si připsali 4 trestné body za jedno shození, v tom druhém však dokončili zcela bezchybně. To se bohužel nikomu jinémučeských účastníků nepodařilo. Jako prvnítýmu startoval František Stružinský a Capriola, ti však dojeli za 8 a 14 trestných bodů. Naopak se výrazně zlepšila Kristýna Hofmeisterová a Apollo, kteří po 16 trestných bodechprvního kola dokončili kurz napodruhé jenjednou chybou. Daniel Pospěch první koloReskátorem nedokončil, v druhém shodili dvakrát. Celkově si tak český tým odnesldvoukolové soutěže 44 trestných bodů a sedmé místo. Naopak nejlepší výkon podalo Německo. Členi týmu měli po dvou kolech 4 trestné body. Jen o bod více měla Itálie, avšak třetí místo obsadilo Polsko s 21 trestnými body.

Na děti však čekal parkur 125 centimetrů vysoký. Mezi jednotlivci si dobře vedla Sára Finsterle s Venezií. Stejně jako Tereza VysoudilováIsarem dokončilajednou chybou. Markéta Míková s Pay Day inkasovala 8 trestných bodů a 13 si jich na konto připsala Tereza Markusková a Calivado.

Bohužel juniorskému družstvu se dařilo ještě méně a bylo po prvním kole vyloučeno. Soutěž totiž nedokončila Nina Kaločová s Commodorem, ani Kateřina De Jagerová s Vougtsdorfs Cityslicker. Kateřina Kučerová a Anabel van´t Kathof překonaly první kolo s 16 trestnými body. Nejlepší výkon podal poslední jezdec Václav Nágr a Norman. Ti si odnesli 9 trestných bodů. I zde zvítězilo Německo, ale první tým měl na kontě 11 trestných bodů. Žádný jezdec nepřekonal obě náročná kola dvakrát bezchybně.

Bohužel stejný osud potkal i český tým mladých jezdců. Ti nastoupili jen ve třech a tak potřebovali, aby všichni dokončili. Po nadějné první jízdě Adély Půlpánové s Lepusem za 5 trestných bodů bohužel Ivana Hronová a Deviline Z byly vyloučeny. Ondřej Málek a Bugatti Dwerse Hagen ještě parkur taktéž absolvovali, a to za 13 trestných bodů. Na parkuru 145 centimetrů vysokém se nejvíce dařilo Itálii s 13 trestnými body.

Vedle Pohárů národů se konala ještě juniorská a dětská túra na nižším parkuru. V dětech na parkuru 115 centimetrů jsme měli tři zástupce. Nejlépe si vedl Daniel Pospěch a Casandra 2, kteří si vysloužili čtvrté místo.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.  




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE