reklama 11B

V curyšském Světovém poháru nejúspěšnější Moya

V desátém kvalifikačním kole Západoevropské ligy Světového poháru ve skocích zvítězil v neděli 25. ledna v Curychu Sergio Alvarez Moya s Carlo ze Španělska. 30letý jezdec o desetinu vteřiny porazil irskou dvojici Bertram Allen a Molly Malone...
26.01.2015 21:27  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Sergio Alvarez Moya a Carlo. Foto Karl-Heinz Freiler/FEI

Do rozeskakování se kvalifikovalo pouze sedm dvojic. Bezchybní Rolf-Goran Bengtsson s Casall ASK nakonec skončil třetí a Penelope Leprevost s Flora de Mariposa čtvrtá. Páté a šesté místo obsadili domácí reprezentanti Martin Fuchs (PSG Future) a Romain Duguet (Quorida de Treho). Sedmé místo patří Maikelu van der VleutenoviHolandska s VDL Groep Verdi.

Autorem parkurů byl Švýcar Gerard Lachat a jeho první kolo bylo vysoké a náročné. Soutěžící museli hodně zkracovat a prodlužovat cvalové skoky, navíc všechny kolmé skoky byly na maximálních mírách. Nejvíce starostí jezdcům dělal trojskok (kolmák, oxér, kolmák) a poslední překážka, na kterou mnoho ze čtyřiceti startujících odskakovalo ze špatné vzdálenosti a následně chybovalo. Mezi patřili i Gerco Schroder s Glock’s London z Holandska a současná světová dvojka Ludger BeerbaumChamanemNěmecka.

Rozeskakování překonal jako první bezchybně Bertram Allen s Molly Malone, kterým se časomíra zastavila na čase 39,48 vteřin. Leprevost jela na jistotu a překonala bezchybně, ale v čase o 5 vteřin pomalejším. Bengtsson se snažil ze všech sil, ale na irskou dvojici mu nakonec chyběla více jak vteřina. Další se na startu objevil Moya. Plynule zkracoval nájezdy a na posledním skoku, kde Allen udělalnájezdu devět cvalových skoků, jich Španěl udělal jen osm. Časomíra ukázala čas o desetinu vteřiny rychlejší než u irské dvojice. Poslednírozeskakování startoval Maikel van der Vleuten, ale výsledek 8 trestných bodůMoyu nemohl ohrozit.

Do finále zbývají již jen dvě kvalifikační kola. Další kolo se uskuteční v Bordeaux ve Franciisobotu 7. února a posledníGothenburgu ve Švédsku 1. března.  Žebříček Longines FEI Světového poháru ve skocíchZápadoevropská liga po 10. kole stále vede Steve Guerdat, který však 57 bodů stejně jako druhá Kevin Staut. Třetí je díky úspěšnému Curychu Betram Allen s 51 body. Pořadí všech jezdů TADY

Kompletní výsledky najdete ZDE.  

Zdroj: www.fei.org

Připravila Veronika Kratochvílová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE