reklama 11C

V Těšánkách zvládli Zlatou podkovu na jedničku

V Těšánkách se pod taktovkou pořadatelů z klubu Grunt Galatík odehrálo ve dnech 6. – 7. května všestrannostní kvalifikační kolo seriálu Zlaté podkovy 2017. O výsledcích jsme informovali, nyní vám přinášíme článek Markéty Kvapilové.
12.05.2017 10:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: Iva Galatíková

Vývoj počasí letošního jara přidělává vrásky pořadatelům různých sportovních akcí, pochopitelně i těch jezdeckých. Ne jinak tomu je při pořádání soutěží všestrannosti. Oprávněné obavy z předpovědi počasí s přibývajícím počtem přihlášených panovaly i u pořadatelů v Těšánkách, kde se ve dnech 6. -7. 5. 2017 konalo kvalifikační kolo soutěží Zlaté podkovy v sedlových soutěžích.
 
Soutěže všestrannosti se zde konají již pátým rokem, kvalifikační kolo ZP potřetí. V letošním roce se zde sešel zatím rekordní počet startujících, odstartovalo 108 dvojic. Pořadatele pochopitelně zájem velmi těší a dávají to najevo neustálým vylepšováním podmínek pro konání soutěží všestrannosti. 
 
Areál disponuje skvělými podmínkami pro konání drezurních a skokových zkoušek včetně zázemí pro ustájení koní, ubytování a stravování. Neustále se vylepšuje i crossová trať, která je vedena na travnaté ploše  údolím Kotojedky, orámována přilehlými svahy Hříběcích hor pod zdejší dominantou rozhlednou Zdeničkou.
 
Stavitel tratí pan Zdeněk Ságl připravil se svými pomocníky hezké tratě s využitím nově vyrobených překážek. Díky menší rozloze plochy a promyšlenému naplánování tratí crossu měli účastníci jedinečný přehled o dění na tratích, což ocenili jistě nejvíce přítomní diváci.
 
A bylo se na co dívat. Časový rozvrh na víkend nabízel zcela vyplněné dva dny, crossy probíhaly v neděli od 9 do 16 hodin pouze s minimálními přestávkami. Dobře objednané počasí vydrželo po celý víkend, lehké přeháňky byly pouze večer nebo v noci. Silný déšť se spustil cca 10 minut po dojetí posledního startujícího v crossu, což jenom potvrdilo dobře naplánovaný časový snímek dne.
 
Je jistě na místě ocenit velice náročnou práci hlavních pořadatelek – sester Galatíkových, zkušeného sboru rozhodčích včetně ostatních funkcionářů a jejich obětavých pomocníků. Každý věděl, co má dělat nebo alespoň, kde má být.  Přejme si, aby jim jejich elán vydržel co nejdéle. Jen tak dál! 
 
Text: Markéta Kvapilová
 
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE