reklama 11B

V Suché se rozhodlo o medailích při MVČO

ikonka

Po Podzimních závodech na Suché jsou známa jména mistrů Východočeské oblasti v parkurovém skákání pro rok 2018. Závody se konaly v areálu Jiřího Skřivana v předposlední zářijový víkend 22. – 23. září...
25.09.2018 21:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Sobotní chladné dopoledne zahájila odbitím deváté hodiny ranní soutěž Hobby parkur do 80cm, který se jel na limitovaný čas. Tomu byla nejblíže Petra Eliášová s Lyrou 18 z Hiporehabilitace Baneta.

Druhou soutěží byl parkur stupně „Z“, opět na limitovaný čas. Nejvíce se přiblížil limitu 60 sekund Richard Horáček a Ramzes AHA reprezentující JS Aha Nemojov.

První mistrovská soutěž a zároveň první kolo soutěže družstev následovalo dle rozpisu jako třetí soutěž sobotního programu. Družstev se sešlo celkem 12, nejlepší výsledek po prvním kole mělo družstvo Sněženky a Machr (Jarmila Šrámková, Zuzana Kubíková, Tereza Soukalová, Aleš Richter), a to 0 trestných bodů. V otevřené soutěži zvítězila Eliška Jandová a IlusiveQueen (Stáj Dvořák Barchov).

MVČO žen se jelo na parkuru stupně „L**“. Pouze tři dvojice se popraly s nástrahami parkuru Romana Falty bezchybně a postoupily do rozeskakování. Jediné bezchybné konto udržela Markéta Studená a NearlyPerfect (JK Lanškroun) a získala tak zlatou medaili. Stříbro s chybou v rozeskakování získala Eva Horáková a Al Cambel (JK Hřebčín Suchá), bronz putoval k Ireně Malé se Sinuhetem K (Malá jezdecká společnost). V otevřené soutěži „L**“ zvítězila Aneta Páblová a Marlenka (JK Černožice).

Osm mladých jezdců přijelo na Suchou bojovat o cenné kovy. Čtyři z nich se rozeskakovali – z čehož opět pouze jedna dvojice dokázala přejít parkur bez zaváhání – a tou byl Jiří Skřivan mladší v sedle JolieduDefey (Stáj Manon). Aneta Bartková (JS Valdštejnská obora) na stříbrné pozici jednou chybovala v sedle Horákyně, dvakrát pak s Rivierou 6, což stačilo na bronz.

Vrcholem sobotního odpoledne bylo MVČO seniorů a otevřená soutěž „S**“. Velmi úspěšně zakončila soutěž Tereza Veselá (JK Stáj Dvořák Čistá) v sedlech koní F-Ninjo HDH a Handsome HDH. Tito dva koně jí po úspěšném rozeskakování přivezli zlatou i stříbrnou medaili. S třetím místem a bronzovou medailí se musel spokojit Jiří Skřivan sedlající Flying Star, jejich čas v rozeskakování na Terezu nestačil. Pořadí prvních tří míst v otevřené soutěži kopírovalo soutěž mistrovskou.

Neděli zahájily soutěže pro pony jezdce. Tou první byl Pony handicap „ZP“ na limitovaný čas, kterému se přiblížila nejvíce Karolína Havlíčková a Tony 2 (TJ Omega Sobotín).

MVČO pony pro děti 8-12 let bylo velmi úspěšnou soutěží pro domácí jezdce – obsadili totiž všechny tři přední příčky. Zlato vybojovala Viktorie Mačátová a Vendelín 3, stříbro Anna Dubová a Inge 1, bronz Dagmar Machačová ml. a Maran.

MVČO pony pro děti 13-16 let znamenalo zlatou medaili pro Julii Medikusovou v sedle Kateřiny 1 (JS AHA Nemojov), která byla nejrychlejší a bezchybná v rozeskakování. O téměř tři sekundy pomaleji byla v cíli stříbrná Nela Havelková a Laky (JS Slavíkov), dvakrát chybovala pak Natálie Mynářová a Kelt Keen (JS AHA Nemojov) a získali tak bronz. V otevřené soutěži obsadila první dvě pozice Eliška Petrusová (JK Sloupnice), třetí místo doplnila Anna Dubová a Inge 1.

Text a foto: Michaela Javůrková




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE