reklama 11B

V Praze se závodilo o paravoltižní tituly mistrů

ikonka

Mistrovství MČR v paravoltiži uzavřelo letošní sérii republikových šampionátů ČJF. Konalo se v Praze Braníku a přilákalo početné pole startujících. Na nejúspěšnější voltižéry se můžete podívat v souhrnné video reportáži EquiTV…
14.10.2017 13:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z MČR V PARAVOLTIŽI SLEDUJTE ZDE

Tělovýchovná jednota Orion byla pořadatelem letošního mistrovství České republiky v paravoltiži. To se konalo 7. až 8. října v pražském Braníku a přilákalo početné pole startujících. Mistrovské kategorie se dokonce oproti loňskému roku o jednu rozrostly. Jednalo se o soutěž skupin se smíšeným hendikepem, kterou ovládli zástupci Jezdeckého klubu Počin z Dolních Počernic. Ti s klisnou Vírou získali od rozhodčích v průměru bezmála 8 a půl bodu. 

Také dvojice cvičily v soutěži pro sportovce se smíšených hendikepem. Veronika Písaříková a Štěpán Švarc z pořadatelského klubu předvedli své sestavy s Luganem a rozhodčí je ocenili průměrnou známkou těsně pod hranicí devíti bodů. 

Ostatní kategorie šampionátu byly hodnocené individuálně. Zlato v soutěži žen s mentálním hendikepem vybojovala Hana Šimečková na koni Kenya. Štěpán Švarc s Luganem se stal mistrem České republiky v kategorii mužů s mentálním hendikepem a k nejcennějšímu kovu ze soutěže dvojic tak přidal ještě jedno zlato. Také jeho kolegyně z vítězného tandemu – Veronika Písaříková si letos odvážela dva tituly. S Luganem nenašla přemožitele v šampionátu skupiny „tělesný hendikep 1“.

V kategorii TH2, neboli tělesný hendikep 2, obsadil první místo Sebastian Lodin, který své sestavy předvedl na koni jménem Druh. Hodnocení 8,24 bodu v průměru ze třech sestav vyneslo nejvyšší příčku Johaně Brodské, která závodila s koněm Šibal v soutěži jezdců se zdravotním omezením, tedy ve skupině označené ZO. Na koni Šibal cvičila také Tereza Chmelařová, která se radovala z vítězství a zisku zlaté medaile v kategorii jezdců s lehkým hendikepem. 

Nezkrácený video záznam z republikového šampionátu v paravoltiži najdete na adrese www.equitv.cz.




Štítky: MČRparavoltiž
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE