reklama 11C

V Poháru národů 2015 v Abu Dhabi zvítězil Katar

V druhém kole Furusiyya FEI Poháru národů v Abu Dhabi zvítězil tým Kataru před družstvem Ukrajiny na druhém místě a Egypta na místě třetím. Čtvrté místo patří Francii, Saudská Arábie a Německo se dělí o místo páté...
23.02.2015 20:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Vítezný tým PN v Abu Dhabi. Foto FEI/Richard Juilliart
 
Soutěž byla zároveň posledním kvalifikačním kolem do finále pro oblast Středního východu. Kromě Kataru si tak místo v Barceloně zajistilo družstvo Saudské Arábie
 
V poli jedenácti družstev se pak na sedmém místě umístil tým Itálie před Holandskem. Do druhého kola postupovalo těchto osm nejlépe umístěných družstev. Týmy Maroka, Jordánska a Spojených Arabských Emirátů tak po prvním kole skončily. 
 
Autorem parkurů byl Luc Musette z Belgie. Obtížnost kurzu byla odpovídající startovnímu poli a tak byl celkem překvapením malý počet bezchybných výkonů. Velkou roli zde sehrál i nastavený čas, který se změnil z daných 72 vteřin na 74. Ale i tak s čistým kontem dokončil pouze poslední jezdec, Němec David Will s Coloritem. Druhé kolo překonaly bezchybně tři dvojice. 
 
Družstvo Kataru si od počátku vedlo velice dobře. Ali Yousef Al Rumaihi (Gunder), Khalid Al Emadi (Tamira IV) a Bassem Hassan Mohammed (Palloubet D’Halong) dokončili každý s 1 tr. b., zatímco čtvrtý člen Šejk Ali Bin Khalid Al Thani s Vienna Olympic dokončili se 4 tr. b. Do druhého kola nastupoval Katar s náskokem 3 tr.b. na Francii, Německo si přineslo 9 tr. b. a Egypt s Ukrajinou 10. V druhém kole si Německo připsalo 16 tr.b., Ukrajina 9. Bývalý člen německého družstva Rene Tebbel Ukrajině pomohl k dobrému výsledku jedním trestním bodem z každého kola. 
 
Po startu třetích jezdců bylo jasné, že zvítězil Katar. Al Rumaihi s Gundrem chybovali na vodním příkopu. Al Emadi s Tamira svým bezchybným výkonem a Šejk Ali Bin Khalid Al Thani jedním trestným bodem za čas zajistili Kataru jak kvalifikaci do finále Poháru národů, tak na olympijské hry. 
 
Třetí kolo seriálu bude následovat 24. dubna v Coapexpanu v Mexiku. 
 

Výsledky:

1. Katar 5 tr. b: Gunder (Ali Yousef Al Rumaihi) 1/4, Tamira IV (Khalid Al Emadi) 1/0, Vienna Olympic (Ali Bin Khalid Al Thani) 4/1, Palloubet D'Halong (Bassem Hassan Mohammed) 1/1.
 
2. Ukrajina 19 tr. b.: Vivant (Cassio Rivetti) 4/4, Valentino Velvet (Oleksandr Onischenko) 10/6, Chadino (Ferenc Szentirmai) 5/4, Cooper (Rene Tebbel) 1/1. 
 
3. Egypt 21 tr. b.: Suma's Zorro (Sameh El Dahan) 4/0, Connaught (Mohamed Talaat) 2/6, Dakota (Abdel Kabir Said) 4/8, Amelia (Karim El Zoghby) 21/5.
 
4. Francie 23 tr. b.: Qlandestin Sas (Louis Bouhana) 4/12, Equador van'T Roosakker (David Frederic) 8/4, Prime Time des Vagues (Alexandre Fontanelle) 1/4, Ohm de Ponthual (Jerome Hurel) 1/9.
 
5. Saudská Arábie 25 tr. b.: Tobalio (Abdullah Al Sharbatly) 4/0, Valuta A (Khaled A Al Eid) 8/4, Chicago 84 (Abdul Rahman Bader Al Rahji) 16/4, Al Capone (Ramzy Al Duhami) 5/4.
 
5. Německo 25 tr.b: Lacan 2 (Patrick Stuhlmeyer) 12/4, Horse Gym's Balzaci (Felix Hassmann) 4/8, Nabab de Revel (Lars Nieberg) 5/4, Colorit (David Will) 0/Ret.
 
7. Itálie 42 tr.b.: Admara 2 (Emanuele Gaudiano) 8/4, Cannavaro 17 (Simone Coata) 13/4, Banco Popolare Bari Cassandra (Francesco Franco) 9/4, Gitano V Berbenbroeck (Juan Carlos Garcia) 13/4.
 
8. Holandsko 57 tr.b.: Interline H (Robert Vos) 20/8, Bravour (Hendrik-Jan Schuttert) 13/17, Whitney Bv (Michael Greeve) 5/9, Avion (Willem Greve) 9/13.
 

Fakta a údaje:

Druhého kola Furusiyya FEI Poháru národů se v Abu Dhabi zúčastnilo 11 zemí. 
 
O kvalifikační body do finále bojovaly 4 země – Jordánsko, Saudská Arábie, Katar a Spojené Aranské Emiráty. Kvalifikační místa vybojovala družstva kataru a Saudské Arábie. 
 
O kvalifikační body na Olympijské hry v Riu 2016 bojovalo celkem šest zemí – Egypt, Jordánsko, Saudská Arábie, Maroko, Katar a Spojené Arabské Emiráty. Jediné kvalifikační místo skupiny F vybojoval tým Kataru. Kvalifikaci na OH mají zatím ze Světových jezdeckých her v Normandii splněnou Holandsko, Francie, USA, Německo, Švédsko. Místo má také jisté pořádající Brazílie. 
 
Autorem parkurů byl belgičan Luc Musette. První kolo absolvovala bezchybně pouze jedna dvojice, David Will s Colorit z Německa. Druhé kolo dokončily bezchybně tři dvojice: Khalid Al Emadi (Tamira IV) z kataru,Abdullah Al Sharbatly (Tobalio) ze Saudské Arábie a Sameh El Dahan (Suma's Zorro) z Egypta.
 

Furusiyya FEI Pohár národů – Střední východ

1. Katar - 100
2. Saudská Arábie - 90
3. Jordánsko - 80
4. Spojené Arabské Emiráty - 70
 
Připravila Veronika Kratochvílová
Zdroj: www.fei.org



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE